Diari La Veu del País Valencià
Morera veu ‘impossible’ que l’Executiva de Compromís decidisca tornar a Podemos
RedactaVeu / València

El president de les Corts, Enric Morera ha atés els periodistes aquest matí, els quals li han preguntat pel futur dels quatre membres electes de Compromís que ahir a darrera hora presentaren una proposta a la Mesa per tindre grup propi al Congrés espanyol.

Preguntat per una valoració de les negociacions d’ahir per part dels membres de Compromís d’ahir, Morera ha dit que “des de Compromís havíem d’intentar-ho perquè crec hi havia unes possibilitats reals de tindre grup parlamentari. Per moltes vies s’ha estat negociant”. Seguit ha afegit que “lamente que la nostra decisió d’aconseguir grup parlamentari del qual tenim dret, perquè només una decisió arbitrària i política de la Mesa ens hauria privat d’exia possibilitat. No s’ha pogut realitzar i per tant tenim una situació com a Compromís molt potent. Els nostres quatre diputats són claus per a la investidura. Tots els números indiquen que la posició de Compromís és una posició clara per garantir una governabilitat. El missatge que volem dir és que volem repetir el “Pacte del Botànic”, l’acord plural, positiu, estable que tenim a la Comunitat Valenciana, al Congrés dels diputats. Estem oberts a estudiar una investidura de Pedro Sánchez on els quatre vots de compromís són claus”.

Tot seguit se li ha preguntat sobre què demanaran per a la investidura, la qual estan “oberts a estudiar” com anit explicava Joan Baldoví, sobre això Morera a indicat que “tenim una posició per a afavorir l’estabilitat a Espanya, plantejar una sèrie de reformes, derogar les lleis mordasses, laborals i tota la involució democràtica que ha introduït el PP, reformar el reglament de les Corts espanyoles i un nou model de finançament que no perjudique a les comunitats autònomes que som aportadores netes. La posició de compromís és forta per a afavorir i estudiar una investidura de Pedro Sánchez.

“Compromís té un perfil propi i sempre hem dit que era una candidatura electoral valenciana”, ha explicat Morera sobre la colaició i l’encaix amb Podemos. Ha afegit que “Compromís és un projecte molt estable, molt sòlid amb una presència molt notable a la Comunitat Valenciana amb unes enormes responsabilitats de govern i per tant, Compromís farà el seu camí depèn de quina siga la decisió de la mesa. Ens haguera agradat que haguera sigut els 9 diputats de la coalició És el moment, no ha estat possible, perÒ els 4 diputats són claus per a La investidura de Pedro Sánchez.

Finalment li han platejat si hi ha opció a quedar-se finalment amb Podemos, a la qual cosa Morera ha contestat que segons el seu parer “volem que Compromís tinga visibilitat al congres dels diputats, no subordinats a cap plataforma estatal”.

Però, i si l’executiva de Compromís decideix tornar a Podemos? Li han preguntat. “Això és impossible”. Mentre que se li ha plantejat alternatives com per exemple que dos d’Iniciativa marxaren amb Podemos i els dos del Bloc quedaren sols al grup mixt, a la qual cosa Morera ha dit que “Compromís actuara unida com ha estat sempre i actuarà seguint el manament que tenim pels nostres acords polítics i electorals”.

Us sentiu traïts per Podemos?, ha estat la darrera pregunta, “la política del futur és la cooperació, i els acords que es facen cal que siguen perquè guanyem tots. No ens sentim traïts, és cert que es política, que ens haguera agradat com marcava el protocol que els 9 diputats d és el moment hagueren presentat junts una proposta de gurp parlamentari a la Mesa del Congrés no ha estat possible i ho lamentem”.

Comparteix

Icona de pantalla completa