Diari La Veu del País Valencià
Alberto Garzón (IU) carrega contra Podemos per vetar el seu acord amb Compromís

Europa press / Madrid.

El diputat d’IU-Unitat Popular, Alberto Garzón, ha carregat aquest dimecres contra Podemos per no haver permès que la seua formació signara un acord amb la candidatura valenciana de Compromís-Podem per a conformar un grup parlamentari propi en el Congrés. “Era un detall de cortesia i generositat parlamentària que no ha tingut”, ha censurat Garzón en roda de premsa en el Congrés espanyol tan sols un dia després que Podemos es registrara com un grup plurinacional en aliança amb les confluències de Catalunya i Galícia i amb diputats valencians, encara que sense Compromís.

Qui fóra candidat d’IU-Unitat Popular el passat 20 de desembre ha explicat que, pels seus resultats en les eleccions, dos diputats i un 3,7 per cent dels vots,, l’única forma “legal” que tenien per a formar grup parlamentari era unir-se a la candidatura de Compromís-Podem.

Segons ha revelat, PSOE i Ciutadans ja els havien traslladat que donarien el vistiplau a eixa fórmula, que hauria d’haver sigut avalada pels nou diputats de la candidatura valenciana, encara que després els quatre que pertanyen al partit de Pablo Iglesias podrien haver-se’n anat al grup de Podemos i quedar-se amb IU els quatre de Compromís i la diputada independent.

“Era legal, era possible i la Mesa ho autoritzarava, però Podemos es va negar”, ha lamentat Garzón reconeixent que esperava que el partit morat haguera “facilitat” aquesta possibilitat. “Només havien de signar”, ha insistit abans de recordar que finalment ell i la seua companya Sol Sánchez s’inclouran temporalment en el grup d’ERC i després passaran a formar part del Mixt per a la resta de la Legislatura.

Comparteix

Icona de pantalla completa