Diari La Veu del País Valencià
Es confirma, ‘el PP va usar Ciegsa com una Conselleria d’Educació en B’
Europa press / València

Els consellers d’Hisenda, Vicent Soler, i Educació, Vicent Marzà, han donat a conèixer aquest dimecres l’Informe definitiu d’Auditoria realitzat per la Intervenció de la Generalitat a l’empresa pública Ciegsa, dedicada a la construcció d’infraestructures educatives, que “confirma les sospites” que els governs autonòmics del PP van utilitzar eixe organisme per a “crear una administració educativa paral·lela, una espècie de Conselleria d’Educació en B”.

Així ho ha asseverat el titular d’Hisenda, que ha assenyalat que “hui, per fi, els valencians sabran quant els ha costat Ciegsa”. En aquest sentit, ha detallat que, d’acord a l’informe, les despeses han suposat 457 milions d’euros –393,33 de costos financers; 42,65 en personal i 21 en serveis exteriors– i sobrecostos d’un 36 per cent respecte al que haguera costat construir els centres educatius si s’haguera gestionat directament des de la Conselleria. “En total, 1.000 milions d’euros de sobrecost per l’existència de Ciegsa”, ha sentenciat.

Per la seua banda, el conseller d’Educació ha estimat que, amb eixos diners, podrien haver-se construït uns 200 col·legis nous (a una mitjana de 5 milions d’euros per centre). Marzà ha desgranat el contingut de l’estudi elaborat per l’interventor, que reflecteix, ha dit, “sobrecostos”, “vulneració de la legalitat”, “sous VIP” i “barra lliure de barracons”.

Per tot açò, tots dos consellers han asseverat que aquest document es portarà al ple del Consell perquè, previ informe de l’Advocacia de la Generalitat, es decidisca què fer. La intenció és traslladar-ho a la Fiscalia perquè estudie la informació i si poden derivar-se responsabilitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa