Diari La Veu del País Valencià
La Unitat de Zoologia Marina de la UV, premi Biodiversitat i Societat de la Generalitat
RedactaVeu / València

La Unitat de Zoologia Marina de l’Institut Cavanilles de la Universitat de València ha estat guardonada amb el Premi Biodiversitat i Societat, que atorga la Generalitat Valenciana, en la modalitat d’Investigació aplicada a la conservació de la Biodiversitat, segons ha comunicat la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. El premi serà lliurat aquest dijous 21 de gener al centre d’Educació Ambiental del País Valencià.

El jurat ha valorat l’aportació d’aquesta Unitat de la Universitat de València al coneixement científic de les poblacions de cetacis i tortugues marines del litoral valencià, així com el manteniment durant 25 anys de la Xarxa de Varaments de Cetacis i Tortugues Marines.

Dirigida pel catedràtic Juan Antonio Raga, la Unitat de Zoologia Marina, ubicada al Parc Científic, centra les seues investigacions en la Biologia de la Conservació i la Parasitologia de peixos, rèptils i mamífers marins. Amb un important vessant d’aplicació, pel seu interès per al maneig i la conservació de les espècies marines i la protecció dels seus hàbitats, orienta a més els seus estudis als processos evolutius i ecològics, especialment dins del context de les associacions paràsit-hoste.

La Unitat, a més, presta serveis d’assessorament, avaluació de riscos i control de qualitat a empreses i institucions en àmbits relacionats amb les seues línies de recerca, raó per la qual ja va obtenir el Premi a la Investigació i el Desenvolupament en la XII Edició del guardons Universitat-Societat, del Consell Social de la Universitat de València.

Es tracta de la III Edició d’aquests Premis destinats a donar reconeixement públic a entitats que hagen destacat en els seus programes orientats a la gestió, conservació o difusió de la biodiversitat valenciana.

El lliurament de Premis tindrà lloc aquest dijous, 21 de gener, al Centre d’Educació Ambiental del País Valencià (Sagunt, el Camp de Morvedre), en un acte presentat pel director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Antonio Marzo Pastor.

Comparteix

Icona de pantalla completa