Podem Onil: ‘Ningú va votar en contra del valencià’

Comunicat de Podem Onil sobre la moció de Compromís
21 gener 2016 01:00h

En relació a la moció presentada per Compromís que adjuntem al comunicat, i d'acord amb les diverses publicacions i comentaris tergiversats respecte a la nostra decisió en l'últim ple, considerem necessari aclarir diverses coses.

En primer lloc, en moltes publicacions hem vist que solament demanaven igualar ambdues llengües, equiparar el seu ús, no fer-ho tot en valencià, fet que no coincideix amb el redactat en la moció com es pot veure en la part que hem subratllat en la imatge. Ningú, absolutament ningú, va votar “en contra del valencià”, de fet el fem servir en plens, xarxes socials, etc. És més, des del nostre grup ens vam comprometre a fer-lo servir per igual en publicacions i tot el que estiguera en les nostres mans, cosa que ja fem. En aquest cas es va votar en contra d'una tasca: traduir tot en ambdues llengües, per a la qual l'ajuntament no disposa de mitjans, aquesta és la trista realitat. Qualsevol que conega mínimament la situació d'Onil sap que ara mateix el nostre poble està ofegat per unes sentències judicials milionàries, les quals a penes pot afrontar i que, per desgràcia, absorbeixen pràcticament tot el temps i l'esforç dels treballadors municipals i també de la corporació.

El que es va votar no va ser en contra del valencià, va ser en contra de sobrecarregar aquesta gent que no pot abastar més. Es va votar, per exemple, en contra d'obligar el secretari accidental d'un ple de 4 hores i mitja a fer l'acta en castellà i en valencià, no en contra del valencià, en cap cas.

Hem rebut missatges i comentaris insultants i despectius; demanar respecte, precisament faltant al respecte és una paradoxa que no aconseguim comprendre, però nosaltres no anirem per aqueix camí, ja que respectem i valorem molt la cultura, les llengües i, per damunt de tot, la llibertat individual de cadascú d'expressar-se en la llengua que considere oportú sense ser jutjat ni condemnat per açò.

 
next