Diari La Veu del País Valencià
Oltra diu que Compromís ‘no està en risc’ i no descarta un pacte amb IU

RedactaVeu / EP / València.

La dirigent de Compromís Mònica Oltra ha assegurat aquest dijous que la coalició “no està en risc”, ja que es troba en un “molt bon moment”, al mateix temps que ha assenyalat que la formació mantindrà diverses reunions aquesta vesprada per a decidir “col·lectivament” la ubicació en el Congrés dels quatre diputats electes després que la Mesa del parlament haja rebutjat la seua petició de grup propi.

Sobre aquest tema, Oltra ha assegurat que la coalició valenciana “no està en risc”, ja que va obtenir “un excel·lent resultat electoral en les autonòmiques” i en les estatals “amb la candidatura Compromís-Podem-És el Moment, que ens ha convertit en la primera força política del canvi en aquesta Comunitat”, ha destacat.

“Estem en un molt bon moment”, ha incidit la dirigent, qui ha sostingut que els valencians “han entès que aquesta és una força política emergent que representa el canvi en aquest territori”.

Així mateix, preguntada per la possibilitat que els quatre diputats de Compromís pogueren unir-se als dos d’Esquerra Unida per a aconseguir un grup propi –el grup proposat per IU i ERC no ha sigut acceptat per la Mesa del Congrés–, Oltra ha apuntat que no dóna “per resolt res”, encara que ha indicat que “l’excusa que ha servit per a denegar un grup servirà de la mateixa manera per a denegar-ne un altre”.

“No descarte res, fins i tot que em toque la loteria, però la solució passa pels quatre diputats de Compromís”, ha incidit la dirigent, qui ha afegit que “el problema és que la Mesa té la composició que té, i PP i Ciutadans (C’s) estan aplicant un autoritarisme intolerable en democràcia”.

“No hi ha cap element que faça pensar que aquest mateix autoritarisme no s’aplique també en un altre cas, per açò ham de veure què fan els nostres quatre diputats per a tenir una ubicació que ens permeta tenir visibilitat” en el Congrés, ha assenyalat.

Comparteix

Icona de pantalla completa