Diari La Veu del País Valencià
L’IES Càrcer apunta ara al Festival Internacional de Cinema (FIT-CAT) de Roda de Berà
Sixto Ferrero / Càrcer

Encara hi eren a Madrid perquè feia unes hores que acabaven de recollir el ‘Premi Nacional Fundació GSD d’Innovació Educativa’ que lliura la susdita fundació Gredos San Diego dedicada a la innovació educativa i la dinamització de la comunitat educativa. Se sent rebombori perquè l’equip directiu no ha anat sol a recollir el guardó. “Hem vingut amb els alumnes i ha anat tot molt bé”, declara José Ramón Beltran, director de l’IES Càrcer, de fet reconeix que “ens ha felicitat el jurat per haver dut els alumnes perquè sovint van els professors a soles, també ho han fet per haver fallat el premi per unanimitat”.

Amb el premi a les mans, un impuls que el director tradueix en un “feedback que ajudarà que els alumnes vulguen participar molt més”, significarà també poder comprar més i millor material, “una càmera i programari informàtic per editar amb millor qualitat”, explica Beltran, perquè “seguirem fent coses”, afegeix. “El centre dóna suport a totes les iniciatives que té el professorat”, tant és així que l’objectiu ara, ens explica el director, és enviar el projecte Invencibles, amb el qual s’han erigit recentment guanyadors, al Festival de Cinema (FIC-CAT) de Roda de Berà, a Catalunya, on hi ha una modalitat de curtmetratge educatiu.

En maig, com tot fa indicar, la Conselleria ha muntat la Primavera Educativa, una trobada on s’espera hi haja un bon mostrari de la potencialitat innovadora dels centres valencians, on potser el recents guardonats tindran molt a dir i a mostrar. “Tot allò que siga millorar l’educació em sembla bé, sempre que hi haja control i no es gasten els diners perquè sí” afegeix Beltran sobre aquesta Primavera Educativa. Tanmateix, d’acord amb les propostes de la Conselleria d’Educació en aquesta vessant on el centre educatiu de Càrcer ha estat reconegut, Beltran en destaca una que a priori hauria d’haver estat una normalitat, ja que abans de l’estiu amb Marzà al capdavant de la Conselleria “ens van reunir als equips directius, representats pels directors, per primera volta, això no s’havia fet mai que la Conselleria escoltara els docents”.

Estarem atents als propers objectius que es plantegen els nostres centres educatius públics, sembla que, tot i la ‘maliciositat’ i perversitat d’antuvi envers l’educació pública, el País Valencià encara batega, s’esforça amb tenacitat i fins i tot innova.

Comparteix

Icona de pantalla completa