Diari La Veu del País Valencià
Un robot ajuda els espermatozoides ganduls a trobar l’òvul
ACPG / ECA / Tecnonews

Fa alguns anys, quan parlàvem de robots, ho féiem des de la distància. Es tractava d’una tecnologia que pertanyia més a la ciència ficció que a la realitat. En els últims temps ja no podem parlar en aquests termes ja que cada vegada són més freqüents els desenvolupaments que funcionen amb la lògica robòtica. És el cas d’Spermbot, un nanorobot dissenyat per investigadors alemanys, que té com a objectiu millorar la fecunditat masculina.

La principal causa d’infertilitat en homes són els denominats espermatozoides ganduls. No es tracta d’organismes insans sinó d’organismes que han perdut la capacitat de “nedar” i no arriben a temps a la fecundació de l’òvul. Per a aquest tipus de contratemps, Spermbot pot suposar una solució. Es tracta d’un microtub amb forma d’espiral de 50 micròmetres de llarg i 8 de diàmetre que s’enganxa al flagell de la cèl·lula i mitjançant un sistema de camps magnètics i el dirigeix ​​a l’òvul.

Tot i que pot suposar una revolució en el camp de la fecundació, aquest nanorobot de moment es troba en fase de proves. D’aquesta manera en mitjans líquids s’ha aconseguit capturar i transportar un espermatozoide de bou fins al lloc desitjat.

Comparteix

Icona de pantalla completa