Diari La Veu del País Valencià
Mònica Oltra dóna suport a qualsevol govern sense ‘Rajoy i el PP’

Europa Press / Alacant.

La dirigent de Compromís Mònica Oltra ha considerat “una bona idea qualsevol possibilitat de canvi de Govern a Madrid que no estiga presidit per Mariano Rajoy i el PP”. Oltra s’ha referit així a Alacant en atenció als mitjans en ser qüestionada per la possibilitat d’un govern de coalició entre Podemos –soci de Compromís en les passades eleccions estatals–, i el PSOE de Pedro Sánchez.

Així, ha indicat que Compromís, Podemos i el PSPV van tancar “una experiència amb el Pacte del Botànic que es pot exportar i compartir. Vam dir: parlem del canvi i de les polítiques del canvi”, ha emfatitzat.

Al seu judici, aqueix canvi passa per la derogació de la llei d’Educació i de la coneguda com a Llei mordassa, d’una millora del finançament per al País Valencià i del rescat de les persones. “Una política que comence a rescatar gent en comptes de rescatar bancs i que estiga encaminada a millorar la vida de la gent i de generar felicitat col·lectiva”, ha afegit.

“A partir d’ací estic convençuda que eixirà el govern que ha d’encarnar aqueixes polítiques”, ha considerat i ha reiterat que “en qualsevol cas –la proposta de govern Podemos-PSOE–, sempre és una bona idea”.

No obstant açò, ha recordat que el sistema de finançament valencià és una de les seues exigències i que té “un pes molt gran en la negociació” per donar el vot a favor a un govern presidit pel socialista Pedro Sánchez. “No és sostenible un sistema de finançament que castiga sistemàticament aquesta comunitat”, ha dit. Ha titllat al País Valencià com “una anomalia democràtica perquè sent una comunitat pobra paga a comunitats riques”.

“El nostre vot –en la investidura–, està vinculat a les polítiques que es faran. No donem investidures gratis”, ha resolt.

Podemos-Compromís

Oltra ha rebutjat la possibilitat que Compromís es puga trencar davant la possibilitat de la formació d’aqueix govern entre PSOE i Podemos i ha significat que “es necessita un canvi de govern, però sobretot un canvi de polítiques”. “I en açò estem d’acord”, ha continuat.

A més, ha qualificat “d’èxit” l’acord electoral amb Podemos en saber “confluir” i ha matisat que el fet de no compartir grup al Congrés —Compromís passa al Grup Mixt–, “no vol dir que no es pactaran les polítiques, que no es parlarà i dialogarà sobre polítiques compartides. La unitat d’acció es mantindrà, sobretot entre els nou diputats de Podemos-Compromís-És el Moment”.

En aqueix sentit, interrogada sobre si es repetiria aqueixa coalició si finalment hi ha eleccions estatals, Oltra ha dit: “per descomptat el resultat va ser excel·lent. Però crec que no hi haurà eleccions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa