Diari La Veu del País Valencià
Enric Bataller: ‘Els vots de Compromís seran decisius per a la investidura’

Xavier Pérez / Madrid.

Enric Bataller, diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, fa una reflexió a La Veu després de tot el que ha passat en aquests últims dies, sobretot en la denegació per part de la Mesa del grup parlamentari a la coalició amb Podemos i la conformació del nou govern.

Aquest advocat, militant d’Iniciativa del Poble Valencià, ja avisa el PSOE i Pedro Sánchez que els vots de Compromís “seran necessaris per a la investidura i per al nou govern”, clar, sempre que el líder dels socialistes aconseguisca un acord de progrès.

Bataller deixa clar que Compromís reclamarà un finançament just i una solució al deute històric, a més que el País Valencià siga subjecte polític de cara al futur nou model d’Estat”.

“Compromís no vol fer caixa com altres partits, volem posar damunt de la taula reivindicacions polítiques i influència en les decisions que es prenguen al Congrés”, recalca el diputat, que afegeix que seria “molt important tindre un ministre valencià al futur govern i millor encara si fóra de Compromís”.

Sobre el serial del grup parlamentari, Enric Bataller lamenta en primer lloc que una causa decisiva per la qual de moment no s’haja aconseguit aquest objectiu “és el regal que li ha fet el PSOE a la dreta: la Mesa del Congrés”.

Per altra part, Bataller recorda que Compromís ha presentat un escrit als lletrats de Cambra perquè reconsidere l’opció de tindre grup propi, “no perd l’esperança, s’ha venut l’article 23.2 d’acord als interessos de la dreta, la nostra coalició compleix els requisits”.

El diputat, per altra part, nega que Compromís haja esta en perill, “som una coalició on hi ha diferents opinions, però arribem a solucions”.

Ara Compromís està a l’espera de la resolució de Mesa i si és negativa no descarten anar als tribunals. De moment, el diputats viatgen el dimecres a Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa