Diari La Veu del País Valencià
Iglesias reclama la meitat dels ministres i la vicepresidència a Pedro Sánchez

ACN / RedactaVeu / Madrid.

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha rebutjat la possibilitat que Podemos done suport a la investidura d’un president i un govern del PSOE sense formar part de l’executiu. “La clau perquè el govern siga creïble som nosaltres”, ha afirmat en una entrevista a RNE on ha insistit que el referèndum a Catalunya no és una línia roja de la seua formació.

“Pensem que és el més eficaç per evitar un xoc de trens”, però “si el PSOE té una proposta millor estem disposats a escoltar-la”, ha afirmat. Segons Iglesias, el Ministeri de la Plurinacionalitat que la seua formació vol per al cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, “serviria per aixecar ponts” i per aportar “vies per concretar institucionalment la fraternitat i plurinacionalitat del país”.

Iglesias ha afirmat també que el to de la conversa telefònica de vint minuts que va mantenir aquest diumenge amb Sánchez va ser “diferent” i “cordial”. “Va ser la tercera conversa amb Sánchez i seria bo que conversàrem més”, ha afirmat. Segons ha explicat, tots dos van quedar en “seguir parlant”.

Ha insistit en la necessitat de crear un “govern de canvi” per evitar que el PSOE continue “al búnquer amb PP i C’s”. En aquest sentit ha reiterat que un govern del PSOE amb Podem i IU tindria una base d’11 milions de persones “i la col·laboració de forces polítiques que no assumeixen que seguisca governant el PP”, en referència a ERC, DiL i PNB.

Ha deixat molt clar que no veu viable donar suport extern a un govern del PSOE. “Nosaltres confiem en els fets i no en les paraules” i cal evitar que hi haja “un govern que ho signa tot però que no pot introduir sabia nova”. “La clau perquè el govern siga creïble som nosaltres”, ha dit, perquè “som l’única garantia que el PSOE farà el que predica”.

Pel que fa al dret a decidir, Iglesias ha reiterat que és “absolutament majoritari a Catalunya” i “cada vegada hi ha més gent a Espanya que creu que és la via més raonable” però ha insistit que per a Podemos no és una línia roja perquè “no es negocia amb línies vermelles”. “Pensem que és la més eficaç per evitar el xoc de trens i guanya cada vegada més suports”, ha dit, però “si el PSOE té una proposta millor estem disposats a escoltar-la”.

Comparteix

Icona de pantalla completa