Diari La Veu del País Valencià
Oltra demana a Pedro Sánchez ‘un govern a la valenciana’ i no un a la portuguesa
RedactaVeu / València

“Li diria a Pedro Sánchez que aprenga de les experiències que té a prop, que siga valent, que escolte els ciutadans i sobretot els mes vulnerables que necessiten polítiques”, ha afegit en una entrevista en COPE.

A més, la líder de Compromís considera que s’ha perdut un temps “molt valuós” per a negociar la formació del Govern en el mes que ha passat des del 20D i ha assegurat que els seus quatre diputats seguiran mantenint la unitat d’acció amb els cinc que van eixir de la candidatura Compromís-Podem-És El Moment i que romanen amb el grup de Podemos.

Oltra ha afirmat que estava segura que Compromís tindria grup parlamentari propi en el Congrés i encara no dóna crèdit al fet que no serà així. “S’ha aplicat amb una interpretació autoritària i restrictiva del reglament perquè es té por a la democràcia i a la diversitat, al final el punt de trobada ha sigut el grup mixt”, ha explicat, al mateix temps que ha remarcat que mantindrà la unitat d’acció amb els valencians de Podemos perquè “els ciutadans ho han volgut així”.

Sobre la compareixença del secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, en la qual va explicar el seu oferiment al PSOE d’un pacte amb la condició que ell quede com a vicepresident, Oltra ha justificat que quan s’acudeix a parlar del cap de l’Estat “a part de plantejar les polítiques que vol dur a terme”, ha d’exposar també “quina és la seua posició en una investidura”. “Açò el va obligar – a Iglesias- en una roda de premsa a haver de parlar del què i del qui alhora, perquè havia dir al Rei quina era la seua posició”, ha explicat.

“Ell va haver de barrejar el qui i el què perquè s’ha perdut un mes molt valuós en què es podia haver avançat molt en disseny de polítiques”, ha remarcat, al mateix temps que ha opinat que és lògic que el Rei preguntara a Iglesias a qui donaria suport en una investidura per a “fer números i proposar un candidat”.

Preguntada per si és partidària d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, Oltra ha opinat que “cal donar molts passos” abans d’arribar a aqueixa solució, “però no cal tancar-se”. “Jo no crec que preguntar als catalans siga tant com defensar, com s’està dient, la independència”, ha dit. En aqueix sentit, ha argumentat que en altres països com el Regne Unit o Canadà, quan ha sorgit un problema territorial “s’ha solucionat votant”. “És un repte que cal abordar amb valentia, negar-se a veure que açò és un tema que està damunt de la taula no ens fa bé al conjunt”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa