Diari La Veu del País Valencià
CCOO-PV: ‘Els Pressupostos han d’assegurar els sexennis als interins’
RedactaVeu / València

Des que la Unió europea va dictar la Directiva 1999/70/CE els estat membres tenen l’obligació de reconèixer el pagament de sexennis al funcionariat interí, cosa que no s’està complint al País Valencià.

L’anterior govern va blindar la prohibició de pagament mitjançant la Disposició Addicional vint-i-huit, que s’ha mantingut igual en l’actual Llei de Pressupostos d’aquest Govern. En aquesta línia, la FE CCOO PV ha portat l’esmena corresponent a l’eliminació de la disposició als grups parlamentaris del Pacte del Botànic durant la tramitació de la Llei de Pressupostos. L’esmena no va ser acceptada en la tramitació de la Llei.

La FE CCOO PV exigeix ara “l’eliminació de l’esmentada Disposició de la Llei de Pressupostos, mitjançant una Proposició No de Llei, com a base per poder negociar un Acord de sexennis per a tot el professorat, siguen de carrera o no, semblant al que tenen la majoria de comunitats autònomes”.

En aquest sentit, la FE CCOO PV també ha demanat a l’actual Conselleria, de forma reiterada des de juliol del 2015, la convocatòria de la comissió de seguiment de l’Acord de sexennis, com a signants d’eixe acord. La convocatòria encara no s’ha produït.

Comparteix

Icona de pantalla completa