Alemanya colpeja l'estabilitat de Facebook

Les autoritats germanes han estat molt crítiques amb la xarxa social per no tenir mecanismes de control quan apareixen comentaris de racisme i odi a la xarxa social.
25 gener 2016 01:00h
ACPG / EC / Tecnonews 

Dues notícies han posat contra les cordes Facebook un altre cop. És el que té ser la primera xarxa social del món i comptar amb milions i milions d'usuaris. La primera de les garrotades ha vingut des d'Alemanya. Al país europeu, les autoritats han estat molt crítiques amb la xarxa social per no tenir mecanismes de control quan apareixen comentaris de racisme i odi a la xarxa social. És per aquest motiu que l'empresa creada per Zuckerberg ha decidit contractar una empresa externa per monitoritzar el control d'aquests comentaris que actualment estan aflorant amb la crisi dels refugiats al Vell Continent.
 
La segona de les estocades prové casualment del mateix país on un Tribunal Federal de Justícia ha declarat il·legal l'opció ‘Buscar Amics’ de la xarxa social per ser una activitat pública intrusiva. Prèviament el cas havia estat denunciat per la Federació Alemanya d'Organitzacions de Consum en considerar que els correus que envia automàticament la xarxa social a usuaris no inscrits però que tenen amics membres de la xarxa, són del tot inacceptables.

 
Sens dubte cops durs vinguts des d'Alemanya que obliguen la xarxa social a prendre mesures. No obstant això mentre que en el segon cas la qüestió està molt clara, al primer hauríem de preguntar-nos sobre la responsabilitat real de Facebook. Qui és culpable el que escriu el missatge o el missatger?

next