Pla de difusió per Europa de les bandes de música valencianes

El nou programa pretén difondre la idea ‘València, terra de música’. El diputat de Cultura Xavier Rius afirma que una de les prioritats de l'àrea de Cultura és la difusió de les bandes de música valenciana “com a element identitari del patrimoni valencià”
25 gener 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha mantingut hui una trobada amb mitjans de comunicació - acompanyat pels directors dels serveis culturals de la Diputació: MuVIM, Museu Valencià d’Etnologia, Museu de Prehistòria, Institució Alfons el Magnànim i Unitat de Normalització Lingüística -per presentar la nova programació de l'Àrea de Cultura dissenyada per a 2016 i recollida en la nova Agenda Cultural–Diputació i Museus, Acudim.
 
  
València, terra de música
 
Tal com ha destacat Xavier Rius, una de les prioritats de l'àrea de Cultura és la difusió de les bandes de música valenciana “com a element identitari del patrimoni valencià”. En aquest sentit, el diputat ha anunciat un “ambiciós” pla de difusió internacional de les bandes de música, segons fonts de la Corporació supramunicipal.
 
El nou programa pretén difondre la idea ‘València, terra de música’ i contempla la realització i enregistrament d'actuacions de les bandes de música valencianes que, en una segona fase de postproducció, s'editarien amb imatges dels municipis originaris de les societats musicals en les quals es destacarien els monuments i valors culturals, paisatgístics i turístics més característics. 
 
Tot açò enregistrat en alta qualitat per a després oferir aquest material audiovisual a totes les televisions públiques estatals i d'Europa, dins dels programes europeus que existeixen per a la difusió de la cultura, segons ha explicat Xavier Rius.
 
 
Criteris objectius en les ajudes locals
 
El diputat Xavier Rius ha explicat el canvi de rumb adoptat en la concessió d'ajudes i subvencions als Ajuntaments. “Prioritzarem i incentivarem la convocatòria de programes col·lectius sobre els projectes singulars amb l'objectiu de democratitzar les ajudes per a facilitar que tots els municipis, amb independència de la seua grandària, ubicació o color polític, accedïsquen a les mateixes eines de gestió i subvencions”, ha anunciat.
 
Els canvis iniciats pel nou equip de govern afecten també al Festival de Pirotècnia, que es pretén “ampliar a més municipis” i al sistema de concessió i lliurament d'instruments a les bandes que, segons ha indicat Rius “ha menyscabat l'activitat del comerç musical local per la qual cosa hem de facilitar que cada societat musical puga comprar els instruments que necessite en els seus comerços de confiança que ofereixen qualitat i garantia”. Per a açò, l'Àrea de Cultura articularà un nou programa de col·laboració amb les societats musicals.

 
next