Diari La Veu del País Valencià
Rafael Betoret salva Camps de declarar al judici de Fitur-Gürtel

ACN / València.

L’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, no declararà aquest dimarts com a testimoni al judici per l’organització del pavelló valencià a la fira Fitur, pertanyent a la investigació del ‘cas Gürtel’.

Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià la defensa d’un dels acusats, l’excap de gabinet de l’Agència Valenciana de Turisme Rafael Betoret, ha renunciat a citar Francisco Camps com a testimoni, tal com havia sol·licitat en un principi. La renúncia s’ha produït en finalitzar la sessió que s’ha celebrat aquest dilluns a la sala civil i penal de TSJ valencià. Camps estava citat a les 10.30 hores d’aquest dimarts per donar testimoni en la vista judicial sobre presumptes irregularitats en les contractacions de l’organització de Fitur amb empreses de l’entramat ‘Gürtel’ entre el 2005 i el 2009.

Betoret és un dels 13 acusats en el judici de la peça 3 del ‘cas Gürtel. La Fiscalia demana 11 anys de presó per a l’exconsellera de Turisme, expresidenta de les Corts Valencianes, Milagrosa Martínez, així com per al seu cap de gabinet, Rafael Betoret i el número dos de la trama, Pablo Crespo; 10 anys als altres empresaris del grup, Francisco Correa i Álvaro Pérez ‘El Bigotes’, i 9 mesos d’inhabilitació a l’exconsellera de Turisme Angélica Such.

Segons la Fiscalia, les exconselleres i els càrrecs públics acusats van remetre documents interns relacionats amb el concurs públic de l’organització del pavelló valencià a Fitur i van modificar les condicions del procés per adjudicar-lo a l’empresa Orange Market, la filial valenciana de la trama ‘Gürtel’. A canvi, la trama hauria obsequiat els dirigents amb regals entre els quals hi hauria un rellotge per a l’exconsellera Martínez.

L’excap de l’àrea de mercats de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), Isaac Vidal, s’enfronta a 11 anys de presó; l’excap del servei de promoció de l’AVT, Jorge Guarro, la coordinadora de fires, Ana María Grau i l’excap d’infraestructures turístiques de la Generalitat Valenciana, Juan Bover, s’enfronten a 7 anys de presó cadascun.

Entre els acusats hi ha tres empleats més de les empreses de la trama. Cándido Herrero, a qui la Fiscalia demana 6 anys i mig de presó, Mónica Magariños (quatre anys i nou mesos) així com Isabel Jordán (6 anys i tres mesos).

Comparteix

Icona de pantalla completa