Diari La Veu del País Valencià
Els lladres saquegen els camps de taronges del País Valencià

RedactaVeu / València.

Els agricultors afectats per aquests robatoris denuncien la seua impotència per aquests fets en una campanya en la qual les cotitzacions en les taronges que ara es recol·lecten, fonamentalment Lane Late i Navelate, eren millors que en la passada campanya, encara que sempre tenint en compte que en la majoria dels casos tenen un minvament important de collita en relació a la passada.

Valga com a exemple que la taronja Lane Late per a suc es pagava la passada campanya a una quantitat mitjana de 0,04 euros/kg i en aquesta arriba als 0,14 euros/kg.

Els robatoris s’estenen per la major part de les zones productores valencianes encara que amb especial incidència en els últims dies en les comarques del Camp de Túria i l’Horta i en la Plana Baixa.

La Unió ja ha traslladat a través d’un escrit a la Delegació del Govern aquests fets i sol·licita a les forces de seguretat de l’Estat i a la policia local dels diversos municipis que extremen les labors de vigilància per a evitar aquests robatoris.

En aquest sentit, demana que hi haja més vigilància en els camps per a alertar de la presència de vehicles sospitosos i d’altra banda que s’inspeccionen també magatzems i indústries de cítrics (en aquest cas, la fruita normalment no entra alicatada, com és el cas de la fruita robada) per a comprovar la procedència de la fruita que entra en els mateixos.

Comparteix

Icona de pantalla completa