Diari La Veu del País Valencià
Mònica Oltra: ‘El PP va agafar la Senyera, la va tirar al fang i la va trepitjar’
Europa Press / València.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mònica Oltra, ha lamentat este dimecres que es vincule la corrupció als valencians i ha subratllat que el PP “durant anys ha agafat la Senyera, l’ha tirada al fang i l’ha trepitjada”. Així mateix, ha reclamat que “es vincule la corrupció als qui l’han generada: al PP i els seus dirigents”.

La també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha expressat en estos termes en una roda de premsa en la qual ha comparegut al costat del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, per presentar el nou portal de transparència GVAOberta.

Oltra, preguntada per si li preocupa que els casos de corrupció, com el d’Imelsa, afecten la imatge del País Valencià, ha lamentat que “els titulars vinculen aquest territori amb la corrupció, però la corrupció no és una qüestió valenciana, és una qüestió del PP” i, en este sentit, ha advocat per “deslligar” tots dos aspectes.

“Este és un poble honrat. La corrupció no està lligada als valencians, està lligada al PP”, ha manifestat. En qualsevol cas, ha dit que és “inevitable” que quan algú ix del País Valencià li diguen: “La paella i la corrupció com a València a cap lloc”.

Al seu judici, “el problema que hem tingut és que el PP durant anys ha agafat la Senyera, l’ha tirada al fang i l’ha trepitjada”. Així, ha dit que “ara es vincula la corrupció a la Comunitat perquè algú va agafar la bandera i va fer el que va fer”.

Preguntada per com valora les detencions en el marc del cas Imelsa, ha destacat que “a tots ens avergonyeix, però no és només una qüestió de vergonya”, sinó “una qüestió de fins a quin punt la corrupció es va instal·lar en les institucions de la Comunitat i en els municipis per part del Partit Popular que es va perpetuar en el poder en gran manera pels presumptes casos de corrupció que van permetre en gran manera finançar presumptament aquest partit”, ha subratllat.

Per tant, considera que “a part de vergonya fa falta una reacció” i, en este sentit, ha dit que este dimarts va trobar a faltar que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, “donara la cara quan el seu partit està immers en un altre cas de corrupció que fins i tot té aspectes de tenir una trama internacional de blanqueig de capitals”.

“És una qüestió estructural”

Per a la vicepresidenta, “no és una qüestió de casos aïllats, sinó una qüestió estructural lligada al PP, que l’inhabilita per a governar en qualsevol institució, inclòs el Govern d’Espanya”. “Es van beneficiar de la corrupció mitjançant sobres i segueixen sense donar la cara”, ha destacat Oltra, qui ha criticat el president del Govern en funcions del PP, Mariano Rajoy haja dit que “Rita Barberá i Gerardo Camps estan nets fins que no es demostre el contrari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa