Aspencat, El Diluvi, Tardor i Atupa configuren el cartell faller del 15 de març

El concert de Falles de La Gira tindrà lloc el 15 de març a Burjassot
27 gener 2016 01:00h
RedactaVeu / València

Aspencat, el cap de cartell faller de La Gira 2016, presentarà els temes de ‘Tot és ara’, el seu darrer treball, en el qual aprofundeix en el reggae, la música dance electrònica dubstep i l’estil jamaicà dancehall, sense abandonar els seus trets identitaris, la ressonància del llaüt i l’electrònica. El tarannà crític de denúncia de les desigualtats socials, present en els anteriors treballs d’Aspencat ‘Naixen primaveres’ i ‘Essència’, s’esmola, encara més, en ‘Tot és ara’ i mostra la cara corrosiva i crua de la realitat actual. En la darrera edició dels premis Ovidi, atorgats pel COM, Aspencat va rebre dos guardons: millor videoclip i millors arranjaments i producció.

Pel que fa Tardor, serà el seu debut en el concert de Falles. Amb el seu segon disc, ‘Una ciutat invisible’, ha donat un salt de qualitat amb un disc carregat de bones lletres i que combina fragments plens d’intimisme amb contundents solsides d'inconformisme i de ràbia. En els darrers mesos, el grup ha recorregut de dalt a baix el territori valencià, la qual cosa els ha permés sumar seguidors i consolidar la seua versàtil i convincent posada en escena.

El concert de Falles comptarà amb el privilegi de ser l’escenari on Atupa presentarà els temes del seu darrer disc, ‘Quasi res porta el diari’, un material que el seu fidel públic fa temps que té ganes d’escoltar, cantar i ballar.
 

El grup El Diluvi també xafarà per primera vegada l’escenari faller de Burjassot. El Diluvi es defineix com un grup de música de folk modern que fusiona diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d'arrel valenciana. El grup ha recorregut un itinerari caracteritzat per la qualitat i la coherència del seu discurs musical, la qual cosa els ha convertit en una de les formacions més interessants del panorama musical valencià.

Més de 170.000 assistents en 215 concerts

El festival itinerant de música en valencià La Gira d’Escola Valenciana recorre, any rere any, el llarg i ample del país amb propostes musicals que, a hores d'ara, han convocat més de 170.000 assistents en els vora 215 concerts celebrats en les deu anteriors edicions del projecte.

Des de la seua creació, l'any 2009, el Concert de Falles ha tingut com a objectiu ser una proposta interessant per als joves que volen assistir a activitats lúdiques i culturals fetes en valencià en el context d’una festivitat significativa com són les falles. Per l’escenari desfilaran quatre formacions amb estils musicals ben diferents però amb una característica en comú: la solvència dels seus directes.
 

Promoció especial a 8€ l’entrada

L’organització ha volgut anunciar el cartell amb una promoció especial de 200 entrades a 8 euros. En el moment en què s’exhaurisquen les 200 entrades de la promoció, l’entrada anticipada es vendrà a 10 euros. 

Cal dir que Enguany no hi haurà punts de venda físics d'entrades anticipades i només es podran adquirir mitjançant la botiga online d'Escola Valenciana, la pàgina de facebook d'Escola Valenciana i de La Gira d'Escola Valenciana i també mitjançant aquest enllaç. Els Amics i Amigues d'Escola Valenciana rebran un correu amb les indicacions per comprar les entrades anticipades online per 8 euros. En tots els casos, la compra en la plataforma digital comporta 1,20 euros de despesa addicional en la compra.

Les entrades en taquilla tindran un cost de 13 euros. Tot i això, els estudiants de la Universitat de València que presenten el carnet en taquilla se'ls mantindrà el preu de 10 euros. L'organització recomana comprar les entrades anticipades, que estaran disponibles  en les distintes plataformes online fins el dia 14 de març a les 00.00 hores, ja que l'aforament és limitat. Pròximament l'entitat anunciarà el dia en què s'inicia la venda d'entrades. L'obertura de portes serà a les 20 hores i el concert arrancarà a les 21 hores.


 
next