En llibertat els set detinguts en 'l'Operació Taula' sota fiança

El jutge manté, no obstant açò, la condició d'investigats per a tots ells per delictes de suborn, malversació, blanqueig i tràfic influencies
27 gener 2016 01:00h

Europa Press / València.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que instrueix el cas Imelsa, ha deixat en llibertat els set detinguts en el marc de la denominada 'Operació Taula' que aquest dimecres han prestat declaració davant el magistrat, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià.

El jutge manté, no obstant açò, la condició d'investigats --nova denominació per als imputats-- per a tots ells per delictes de suborn, malversació, blanqueig i tràfic influencies. A quatre d'ells els ha imposat fiança per a assegurar la responsabilitat civil en cas de condemna.

Cal recordar que set dels detinguts en el marc de la denominada ‘Operació Taula’ han passat a disposició judicial a la vesprada d'aquest dimecres, entre ells l'exsecretari autonòmic d'Esports i exdiputat en les Corts David Serra; la secretària del grup municipal del PP en l'Ajuntament de València, María del Carmen García Fuster, i l’exgerent de la Fundació Jaume II El Just, Vicente Burgos, exmarit de María José Alcón, que precisament va ser també detinguda i la primera a prestar declaració davant el jutge.

Davant una gran expectació mediàtica, a les 18.44 hores han arribat a la Ciutat de la Justícia de València un total de set cotxes de la Guàrdia Civil, en els quals viatjaven set dels detinguts, en la part posterior i acatxats. Els arrestats han passat a disposició judicial a les 19.30, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ).

A més de Serra, García Fuster i Vicente Burgos, es troben també en les instal·lacions de la Ciutat de la Justícia dos arquitectes, l’exassessor de l'Ajuntament de València Pedro Aracil i un empresari i exsogre de l'exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, també investigat en la causa.

El Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que instrueix el cas Imelsa, ha reprès així la declaració dels detinguts en l'operació desenvolupada contra una trama de corrupció infiltrada en diverses administracions públiques del País Valencià, els integrants de la qual se servien dels seus llocs de responsabilitat per a manegar contractes i cobrar comissions il·legals a canvi d'adjudicacions fraudulentes.

Per qüestions d'organització de tots els intervinents en aquesta operació, el jutjat prendrà declaració a les 23 persones que romanen detingudes, set de les quals ja han passat a disposició judicial, a mesura que els agents de la UCO de la Guàrdia Civil i la Fiscalia Anticorrupció concloguen les diligències que estan practicant.

La primera a passar a disposició judicial, la nit del dimarts, va ser l’exregidora de Cultura de l'Ajuntament de València María José Alcón, que va quedar en llibertat sota fiança de 150.000 euros encara que en qualitat d'investigada -la nova denominació dels imputats- per diversos delictes i es va decretar l'embargament dels seus béns com a mesura cautelar.
 
Detinguts

En l'operació es va procedir a realitzar un total de 33 registres. Per part de l'empresa pública Imelsa, dependent de la Diputació de València, figuren els arquitectes Joan Vergara i Elena Bosque, qui va estar vinculada a eixa empresa entre 2008 i 2012.

Per la part empresarial van ser detinguts José Adolfo Vedri, empresari d'Engloba (empresa dedicada a la publicitat) i José Mariano López Sancho, Francisco Javier Luján, Salvador Sansano Pitarch, Enrique Aleixandre Chumillas, Vicente Francés Habita (dedicat a la construcció) i Carlos Vicente Gil.

En aquesta llista d'empresaris hi ha dos vinculats a càrrecs directius de CLEOP (Compañía Levantina de Edificación y Obras Públicas). Es tracta de Carlos Turró i Alejandro Serra Nogues. Completen els empresaris Javier Marchesí i Jaime Cabot Ivars.

Tanca aquest llistat Jaime Úbeda, persona vinculada al gerent d’Imelsa Marcos Benavent, qui amb les gravacions aportades a la Guàrdia Civil han sigut determinants per a la investigació.
 
next