Diari La Veu del País Valencià
Europa finança amb 11,5 milions 32 projectes de pimes valencianes innovadores

RedactaVeu / València.

La Comissió Europea ha finançat amb 11,5 milions d’euros, dins de la convocatòria d’Instrument PIME, 32 projectes de xicotetes i mitjanes empreses del País Valencià amb un alt potencial innovador i creixement internacional.

Es tracta d’iniciatives, per exemple, de camps com l’eficiència energètica, biomedicina, biotecnologia, processos de fabricació avançada i de tecnologia 5G “que col·loquen el País Valencià- ha assenyalat la directora general de l’IVACE, Júlia Company- en el mapa europeu de la innovació i les nostres empreses com a referents de l’esforç i la capacitat de treball”.

La convocatòria Instrument PIME de la Comissió Europea es divideix en tres fases, sent la segona la més exigent, ja que se sotmet les pimes a una avaluació més dura per a obtenir un producte comercialitzable i escalable en el mercat internacional.

En aquesta fase les empreses poden obtenir una subvenció mitjana entre 500.000 euros i 2,5 milions d’euros i la taxa d’èxit dels projectes valencians finançats per la Comissió ha arribat al 13,6%, quatre punts per damunt de la mitjana estatal.

Júlia Company ha posat en valor l’enorme potencial innovador del País Valencià alhora que ha indicat que l’IVACE ajuda les empreses a participar en aquesta convocatòria amb assessorament especialitzat, amb jornades de divulgació, tallers pràctics i amb una línia de subvencions perquè les pimes puguen sufragar els costos de preparació de propostes davant la Comissió Europea.

El Programa Instrument PIME s’emmarca dins del VIII Programa Marc d’Investigació de la Comissió Europea, conegut com a Horitzó 2020 i està dirigit a donar suport a aquelles pimes que tinguen l’ambició de créixer, desenvolupar-se i internacionalitzar-se a través d’un projecte d’innovació de dimensió internacional.

Fases programa Instrument PIME

La convocatòria Instrument PIME es divideix en tres fases. En una primera fase les pimes reben finançament per a estudiar la viabilitat científica o tècnica i el potencial comercial de la seua idea a fi de desenvolupar un projecte innovador. Un resultat positiu d’aquesta primera fase és molt important perquè l’empresa puga sol·licitar nou finançament en el marc de les fases següents.

En la segona fase, la més exigent, es dóna suport a la investigació i el desenvolupament de proves, prototips o processos innovadors pilot, entre d’altres, per acostar el projecte cap a la fase de mercat.

En l’última fase no hi ha finançament directe sinó que es facilita a l’empresa l’accés a capital privat i a entorns facilitadors en matèria d’innovació.

Comparteix

Icona de pantalla completa