CCOO PV se suma a la crida per un ‘Pla b’ contra l’austericidi europeu

La Comissió Executiva ha aprovat una Resolució en la qual “alerta sobre les greus conseqüències de la destrucció dels drets laborals i socials”
30 gener 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

CCOO PV s'adhereix a la convocatòria de la conferència europea, prevista per als dies 19, 20 i 21 de febrer a Madrid. Considera que, “encara que el sindicalisme confederal, i CCOO en particular, al costat de la societat civil ja han anat responent als atacs austericides amb diverses formes d'organització i protesta, cal seguir avançant cap a una mobilització europea contundent, amb la finalitat de canviar les polítiques econòmiques”. Per això “entén com una oportunitat l'espai de confluència i pensament crític proposat per al mes que ve i al qual ja s'han sumat un bon nombre de personalitats”.

La crida denuncia que “l'actual UE està governada ‘de facto’ per una tecnocràcia al servei dels interessos d'una xicoteta, però poderosa, minoria de poders econòmics i financers”. CCOO PV considera, per tant, que “és necessari reaccionar i treballar col·lectivament per un canvi radical de l'actual model europeu que ens afecta de ple i ens empobreix a la majoria social”.

Adverteix que la taxa de creixement a l’estat està amenaçada pel feble creixement de la zona euro, responsabilitat que atribueix a Alemanya, “obstinada en la seua política d'austeritat per a aconseguir un saldo extern positiu del 7% del PIB. Necessitem, doncs, un creixement econòmic sòlid en l'eurozona, que es convertisca en el primer espai on cal actuar amb inversions, perquè fa falta una mica més que política monetària”, sosté la Resolució.

En eixe sentit, assegura que cal una política fiscal més justa i redistributiva, el tancament dels paradisos fiscals, preservar i recuperar els serveis públics externalitzats i privatitzats, un model energètic basat en les renovables i un pla d'inversions que estimule l'economia. “No obstant això, la Unió Europea promou i s'obstina en tractats de lliure comerç (TTIP) que aprofundiran en la desprotecció de treballadors i treballadores, mentre se'ls asseguren a les empreses inversores suculents beneficis, fins i tot, saltant-se l'Estat de Dret”, assenyala.

Exigeix a les institucions europees i als Estats membre una resposta solidària davant l'actual arribada de persones refugiades “perquè no podem quedar indiferents davant el drama humà”. Recorden finalment, als partits amb responsabilitat de govern que, “quan es fan polítiques contra la majoria social, les urnes acaben passant factura en forma de negació del vot”.


 
next