Diari La Veu del País Valencià
García Fuster cessada del grup popular a l’Ajuntament de València
Europa Press / València

El grup municipal del PP en l’Ajuntament de València ha cessat, com a assessora i secretària, María del Carmen García Fuster després de la seua detenció dimarts passat en l’operació ‘Taula’, duta a terme per la Guàrdia Civil dins de la investigació del cas Imelsa.

Així ho ha indicat aquest dijous la portaveu adjunta d’aquesta formació en el consistori, Maria Àngels Ramón-Llin, que ha assenyalat que així s’ha deixat “sense efecte” el nomenament de García Fuster.

Ramón-Llin s’ha pronunciat d’aquesta manera abans de començar el ple ordinari celebrat aquest dijous en l’Ajuntament de València, una sessió durant la qual ha exercit com a portaveu del PP en absència del seu portaveu, Alfonso Novo, investigat dins també del cas Imelsa i pendent de prestar declaració davant el jutge.

L’edil ‘popular’ ha assenyalat que, “tal com es va parlar amb l’alcalde” de la ciutat, Joan Ribó, “es procedeix a deixar sense efecte” el nomenament de García Fuster com a assessora i secretària del grup municipal del PP.

D’aquesta manera, ha assegurat que aquesta formació té previst “fer efectiu” aquest plantejament “ràpidament” amb el registre del corresponent escrit en el consistori, amb la qual cosa “deixa de ser assessora i secretària del grup municipal del Partit Popular”.

María del Carmen García Fuster va quedar en llibertat sota fiança aquest dimecres després de prestar declaració davant el titular del Jutjat d’Instrucció número 18 de València, que instrueix el cas Imelsa. El magistrat va adoptar aquesta mesura en contra del criteri de la Fiscalia, que demanava el seu ingrés a la presó.

D’altra banda, preguntada per l’assessor del PP Luis Salom, investigat també en aquesta causa, la portaveu adjunta d’aquest grup municipal ha comentat que “de moment” no s’ha produït cap decisió respecte a la seua situació.

“De moment, veurem, són situacions diferents”, ha apuntat comparant la de Salom, que ha de declarar davant el jutge, i la de García Fuster, que va ser detinguda.

Ramón-Llin ha confiat que tant la declaració d’Alfonso Novo com de Luis Salom davant el magistrat que instrueix el cas Imelsa es pot produir “com més prompte millor”, a més de manifestar que espera que “s’aclarisca la qüestió en benefici de tots, d’ells, del grup ‘popular’, del PP i del sistema democràtic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa