Ribó destaca que tot i la corrupció del PP local ‘aquesta és una ciutat honrada’

L’alcalde de València reconeix que aquest cas "perjudica" València, però també Rajoy per a "negociar un nou govern"
28 gener 2016 01:00h
Rita Barberá i Joan Ribó.
Europa press / València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dijous, com va apuntar ahir, que les detencions, les investigacions i les inspeccions efectuades després de l''Operació Taula', dins de la investigació del cas 'Imelsa', "perjudiquen la imatge d'aquesta ciutat i dels seus veïns”, però, ha destacat, que també ho fan al president espanyol en funcions i del PP, Mariano Rajoy, per a "negociar un nou govern".

Quan se li ha preguntat per la situació del grup municipal del PP, Ribó ha iniciat la seua resposta amb la mateixa idea que va subratllar en les seues declaracions d'ahir, dimecres, en defensa de l'"honradesa dels valencians, de la ciutat i de l'actual equip de govern, presidit per ell i conformat per Compromís, PSPV i València en Comú”.

"Continue amb el mateix argument que ahir. Aquesta ciutat és una ciutat honrada. Aquest govern és un govern honrat i el que estem veient són espeternecs del passat. Açò ha de quedar molt clar. Nosaltres volem reiterar aquest plantejament", ha exposat Ribó, que ha repetit que "estar en el focus de la corrupció, en aquest moment, perjudica València pel que fa a imatge, capacitat de negociació i de tot".

Així mateix, ha considerat que casos de corrupció com el d''Imelsa' i l''Operació 'Taula' "també perjudiquen la possibilitat de negociar un nou govern per part de Rajoy". "A veure qui s'atreveix a negociar amb ell en aquests moments", ha preguntat l'alcalde sobre aquest tema.

"Finançament no legal"

D'altra banda, Joan Ribó ha apuntat a la possibilitat que el PP de València s'haja finançat, també per a les campanyes electorals, d'una manera "no legal". Així, ha manifestat que “encara que aquesta formació va guanyar els comicis com a llista més votada caldria preguntar de quina manera”.

"Algú va guanyar les eleccions i va traure més regidors que ningú, però tot sembla indicar, i hi ha informacions hui que van en eixa direcció, que aquestes eleccions no es van guanyar d'una manera legal. Quan, d'alguna manera, hi ha hagut finançament il·legal, jo no ho puc afirmar, però les informacions periodístiques van en eixa direcció. Lamentablement, els resultats d'un partit, que tots sabem quin és, estan, d'alguna forma, dopats, contagiats i contaminats per un finançament no legal", ha argumentat Ribó.

El responsable municipal ha destacat que "açò ho contamina absolutament tot" i ha insistit en l'honradesa de la majoria de valencians. "Acabe com he començat. Aquesta és una ciutat on la immensa majoria de la població treballa d'una forma ètica".

Igualment, Joan Ribó ha expressat la voluntat del seu equip de govern de fer de València "un ajuntament transparent" i ha assegurat, en al·lusió a l''Operació Taula' i el cas 'Imelsa', que els membres del nou executiu local "lamentem i repudiem el que ha passat".


 
next