Diari La Veu del País Valencià
Enric Morera demana usar el senyal de Canal 9 per a emetre els plens de les Corts

RedactaVeu / València.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat que ha demanat al Consell la possibilitat d’emetre per la xarxa pública de repetidors de la Generalitat l’activitat parlamentària, com una mesura per acostar la institució a la ciutadania i fer públiques, amb la màxima transparència, les sessions plenàries i les comissions, entre d’altres esdeveniments.

En una reunió celebrada aquest matí amb el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, el president de les Corts l’ha informat de la pretensió de donar màxima difusió a l’activitat parlamentària, una activitat que en l’actualitat es pot seguir al Canal Corts i al Canal GVA, per Internet i que, amb la petició d’emetre eixe senyal realitzat també pels repetidors públics, s’aconseguiria fer arribar a un espectre més ampli de la societat valenciana tot allò que passa en les Corts.

Tal com ha explicat en roda de premsa el president de les Corts, “no es tracta de suplantar ni de crear una televisió nova, simplement es tracta de llançar el canal parlamentari que ja tenim en Internet a la televisió, com també es fa per exemple al Congrés i al Senat, dels quals es pot seguir la seua activitat en moltes televisions”.

Segons ha comentat Morera en la seua compareixença, “en la Presidència de les Corts tenim la responsabilitat que el bon treball parlamentari es puga expressar bé, per això hem pensat proposar que eixa activitat es puga emetre pel senyal públic de televisió que té la Generalitat. S’emmarca en un concepte de transparència perquè eixa activitat es puga divulgar i que la ciutadania puga conèixer-ho de forma directa. Tècnicament no hi ha cap complexitat perquè la realització es fa des de les Corts com s’està fent ja amb les emissions d’Internet, però volem deixar ben clar que no plantegem fer una televisió en proves ni res semblant, volem divulgar amb un instrument públic que tenim, fer un salt tècnic perquè el canal parlamentari es puga veure en tots els televisors valencians”.

El president del parlament valencià ha avançat que eixa iniciativa es podria posar en funcionament molt prompte i seria “molt interessant perquè podríem usar eixe senyal que tenim per divulgar el que fan les Corts, que és la representació del poble valencià, sense interferir en la recuperació de RTVV, que és una altra qüestió i que va pel seu camí. Insistim, no volem fer una altra televisió, sinó tindre més altaveu per acostar allò que fem a les Corts a la societat valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa