Diari La Veu del País Valencià
Podem demana que els ciutadans d’Elx participen en el canvi de nom dels carrers franquistes
RedactaVeu / Elx

Podem Elx demana l’obertura d’un procés participatiu “perquè siguen els veïns i veïnes d’Elx els qui posen nom als més de 100 carrers amb nom franquista que existeixen al municipi”, segons ha informat el grup municipal en un comunicat fet públic aquest dijous.

En la nota, la formació proposa que aquest procés de canviar de nom els carrers d’Elx “siga obert a les propostes de la ciutadania, de la societat civil i de la nostra història popular” i que, a més de contemplar “la difusió, informació i deliberació”, siga “decisori i vinculant”.

Al mateix temps, Podem Elx exigeix que es complisca la Llei de la Memòria Històrica que es va aprovar fa quasi una dècada.

Finalment, Podem Elx demana a l’Ajuntament “amplitud de mires en aquest assumpte, que no seguisca mirant cap a un altre costat i que seguisca els passos d’altres ciutats que han afrontat aquesta qüestió amb valentia”.

La nota conclou recalcant que per la memòria de demòcrates i antifeixistes assassinats i represaliats, i per tal d’aconseguir una “vertadera cultura democràtica”, “no podem seguir ignorant l’homenatge diari que els carrers d’Elx reten als qui no ho mereixen”.

En aquest enllaç podeu trobar tots els noms dels carrers que proposen canviar i que ha sigut proporcionat pel president de l’Associació Cultural Memòria i Justícia d’Elx i Comarca, José Antonio Carrasco.

Comparteix

Icona de pantalla completa