Diari La Veu del País Valencià
El jutge del cas Imelsa deixa en llibertat 2 detinguts més, un amb fiança i l’altre sense

ACN / València.

El jutge del cas Imelsa ha deixat en llibertat dos empresaris més, un amb fiança i l’altre sense, després que a mitja tarda hagi fet el mateix amb uns altres tres empresaris i amb un exalt càrrec de la Diputació de València, tots quatre amb fiança. Són sis dels deu detinguts que han passat a disposició judicial aquest dijous, del total de 24 detinguts que ha comportat l’operació.

A les onze de la nit seguia pendent la resolució del jutge sobre els altres quatre detinguts, entre els quals hi ha l’expresident de la Diputació de València, exalcalde de Xàtiva i expresident del Partit Popular a la província de València, Alfonso Rus.

Els altres detinguts sobre els quals el jutge encara no ha resolt són l’exvicepresident de la Corporació Provincial i exsecretari autonòmic d’Educació, Máximo Caturla; l’exvicepresident de la Diputació i exalcalde de Moncada, Juan José Medina, i l’exalcalde de Genovés, Emilio Llopis. Tant aquests quatre com els vint detinguts restants són investigats per falsejament de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions públiques.

Les fiances que el jutge ha imposat a cinc dels sis alliberats aquesta tarda oscil·len entre els 200.000 i el milió d’euros. Les fiances s’han imposat a quatre empresaris i a Salvador Deusa, excap de secció d’Avaluació i Planificació de la Diputació de València. La fiança de Deusa és de 200.000 euros. L’altre empresari ha quedat en llibertat provisional sense fiança de responsabilitat civil.

Comparteix

Icona de pantalla completa