Diari La Veu del País Valencià
Rus en llibertat: ‘Tot és un muntatge’

ACN / València.

L’expresident de la Diputació de València i exalcalde de Xàtiva (la Costera) Alfonso Rus ha assenyalat a l’eixida de la seua compareixença davant el magistrat que instrueix el ‘cas Imelsa’ que “tot és un muntatge” i ha denunciat que la seua detenció ha estat “radiada des de fa un any”. A preguntes dels mitjans i després de comparèixer davant el jutge dos dies després de la seua detenció, Alfonso Rus ha confiat en la justícia i ha manifestat la seua innocència, tot assenyalant que es trobava molt cansat i que algun dia explicarà els detalls del “muntatge” que denuncia.

El jutge ha rebutjat la petició de presó formulada pel fiscal perquè no hi ha risc de fuga ni de destrucció de proves. Amb tot, li ha imposat una fiança de dos milions d’euros per garantir la seua responsabilitat civil en el cas d’una eventual condemna.

L’exdirigent del PP ha confirmat que s’ha negat a declarar davant el jutge perquè desconeix de què se l’acusa i ha explicat que es troba molt cansat perquè “estar des de dimarts al calabós és molt dur”. Rus ha insistit en diverses vegades que la seua detenció ha estat “radiada i televisada”, ha dit que “des de feia molt de temps em volien apartar del partit” i que ha estat “una posada en escena de meravella”.

“Confie en la justícia i si he fet alguna cosa malament jo no m’amague” ha assenyalat, tot assegurant que no es reconeix en les gravacions on apareix presumptament la seua veu comptant bitllets provinents d’un suposat entramat de comissions irregulars en contractes en administracions públiques. Sobre si aquestes comissions servien per finançar el PP, Alfonso Rus ha negat que s’ocupara de finançar el partit de manera irregular.

Després de la seua compareixença, el jutge que instrueix el cas Imelsa ha decretat llibertat provisional per a l’expresident de la Diputació de València que ha eixit aquest divendres a la mitjanit de comparèixer davant el enmig d’una gran expectació mediàtica, després de la seua detenció dimarts en el marc de l’Operació Taula.

Comparteix

Icona de pantalla completa