Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde d’Aielo deixa la població fora de la xarxa contra la pobresa energètica
RedactaVeu / Aielo de Malferit

A la primera sessió plenària que va tindre lloc dijous a Aielo de Malferit, el grup socialista d’aquesta població va presentar una moció d’urgència per adherir-se a la Xarxa contra la pobresa energètica que han impulsat la Conselleria d’Habitatge i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Però l’alcalde, José Luís Juan Pínter, va considerar que es tractava d’un text massa llarg, “són dos folis amb moltíssima lletra”, va dir l’alcalde segons ha fet saber Juanra Espí, regidor del PSPV-PSOE. Pínter manifestava al ple que mocions per urgència no n’admetria.

Tot i la negativa de Pínter, el portaveu socialista es va oferir a resumir la proposta, perquè així els regidors del grup popular foren sabedors, però l’alcalde també es va negar, segon explica Espí.

Amb aquesta iniciativa s’ofereixen ajudes a famílies en risc d’exclusió social que no poden fer front a les factures del subministrament de llum, aigua i gas, i per poder tramitar-les s’ha de fer a través dels ajuntaments. És per això que Espí manifesta que “un alcalde ha de pensar en si allò que es proposa és bo per a tot el poble i no si li cauen millor o pitjor els que ho proposen”. Perquè ja al passat novembre el grup socialista va presentar una proposta d’adhesió a programa XarxaLlibres al plenari i també es negà a debatre-la.

Comparteix

Icona de pantalla completa