Diari La Veu del País Valencià
La martingala del Cas Taula era ‘donar 1000€ i tornar dos bitllets de 500’
Europa press / València.

Exassessors del Partit Popular en l’Ajuntament de València han revelat que van ser objecte de pressions perquè realitzaren donacions de 1.000 euros que els serien retornats l’endemà en efectiu, en bitllets de 500. Segons ha pogut saber Europa Press, es deia als assessors i regidors per a fer-los la proposta de fer una “donació” de 1.000 euros al partit que, segons se’ls explicava, seria després retornada, però no mitjançant transferència bancària, sinó en bitllets de 500.

Les fonts consultades apunten a la secretària del grup popular, María del Carmen García Fuster –detinguda en l’Operació Taula– encara que no sempre era ella personalment qui realitzava les trucades i proposicions.

Almenys quatre exteballadors –segons ha transcendit, Nuria Diego, Arantxa Martí, Patricia Iserte i Jesús Gordillo– van rebutjar acceptar eixe oferiment, malgrat que existien amenaces i pressions en l’àmbit laboral. A més, les mateixes fonts asseguren que va haver-hi companys que van ser “enganyats” i no se’ls va explicar bé el que es demanava.

Investigació per blanqueig

La investigació contra una suposada trama de corrupció que s’està desenvolupant en la denominada Operació Taula s’estén a un presumpte finançament il·legal del PP valencià i, també, al blanqueig de capitals.

Els integrants d’aquesta trama se servien dels seus llocs de responsabilitat en les administracions o en empreses públiques per a presumptament obtenir comissions a canvi de contractes fraudulents.

Actualment, hi ha obertes diverses vies de recerca i, entre elles, s’estudia la possibilitat que s’haguera incorregut en finançament il·legal del PP valencià i que alguns alts càrrecs ‘populars’ tingueren coneixement d’aquests fets.

La portaveu adjunta del PP en l’Ajuntament de València, Maria Àngels Ramon-Llin, va explicar ahir que “no és una novetat” que “tots els membres del grup ‘popular’, des de fa temps, aporten una quantitat de 60 euros mensuals” a la formació.

60 euros al mes i 1.000 en campanya

“Crec que és una qüestió que es realitza per qualsevol càrrec públic de qualsevol formació política”, afegia, al mateix temps que apuntava que “en un moment determinat de la campanya electoral es van aportar 1.000 euros” i que això “ja està com alguna cosa absolutament normal” i “sense més transcendència”. Va subratllar, preguntada per si eixos 1.000 euros “es van retornar en bitllets”, que a ella no se li va fer devolució. “A mi no se’m van retornar i no tinc constància que això es produïra”, segons Ramón-Llin.

Hui, abans d’entrar a declarar en la Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix –per on estan passant desenes d’edils, exregidors i treballadors en qualitat d’investigats o testimonis– ha tornat ha insistir que els que han d’estar preocupats són aquells als quals sí se’ls retornaren els diners.

Comparteix

Icona de pantalla completa