Diari La Veu del País Valencià
ACPV participa en la Comissió per tractar la Proposició de Llei que regula la ILP
RedactaVeu / València

Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), compareixerà dilluns 1 de febrer en la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat, en el punt referent a la Proposició de Llei que regula la Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

Fins ara Acció Cultural ha impulsat dues ILP, amb un resultat molt exitós. La primera fou ‘Televisió sense Fronteres’, per dotar de cobertura legal la plena reciprocitat entre tots els territoris del nostre àmbit lingüístic dels canals de televisió i ràdio públics en llengua catalana. Vam recollir 651.000 signatures, 151.000 per sobre de les 500.000 exigides com a mínim. La segona fou ‘Per un servei de ràdio i televisió públic valencià’, que va recollir 90.000 signatures, gairebé el doble del mínim exigit, en ser d’àmbit autonòmic.

Aquesta experiència, i la preocupació que l’entitat sempre ha tingut per defensar i promoure el dret ciutadà a la participació individual i col·lectiva, tant en el sentit de respecte de les institucions a la participació social com en el de la coresponsabilitat ciutadana en el bé comú, avalen el fet d’haver estat convocats.

Gisbert valorarà la Proposició de llei, i farà propostes de millora del text, així com sobre la necessitat d’articular altres mecanismes de participació individual i col·lectiva, que van molt més enllà de la ILP.

També compareixeran en la mateixa Comissió, convocats pel mateix motiu, Vicent Mauri (d’Intersindical Valenciana), Jesús Gonzàlez (de Ca Revolta i la PAH) i Josep Tresancos (de Per l’Horta).

Comparteix

Icona de pantalla completa