La SC El Micalet tanca els actes de la ‘Festa de la Infantesa’

Demà dissabte 30 de gener, a les 12 al Teatre Micalet
29 gener 2016 01:00h

RedactaVeu / València.
 
La Societat Coral el Micalet tanca els actes de la Festa de la Infantesa 2015-16 demà dissabte 30 de gener, a les 12 al Teatre Micalet, amb la presentació del projecte de realització d’un documental que recull totes les celebracions fetes inclosa la cavalcada de les Tres Magues, que hi estaran presents en l’acte de demà on s’anunciarà la Festa de la Infantesa 2016-2017.
 
Segons explica el president de la SC el Micalet, Tonetxo Pardiñas, “el que volem celebrar demà és l’èxit de la Festa de la Infantesa, perquè guanyar el carrer per als xiquets i les xiquetes, recuperant conceptes tan necessaris hui en dia com la Llibertat, la Igualtat i la Fraternitat ha de fer-nos sentir orgullosos d’haver-ho aconseguit. I ho hem pogut fer amb la participació de totes les persones que, a títol individual o col·lectiu, han col·laborat. Per això, a aquestes persones, i com a reconeixement, els lliurarem un diploma a manera de certificat”.
 
La SC el Micalet va voler recuperar en desembre passat la Festa de la Infantesa, festa del solstici d’hivern que es va celebrar a la ciutat de València en gener de 1937. Es tracta d’una celebració dedicada als xiquets i xiquetes, amb caràcter laic, coeducatiu i perspectiva de gènere. Un projecte que la SC el Micalet, com en aquella època, ha celebrat amb diferents actes des de desembre fins a gener.

Els actes es van iniciar a primers de desembre amb la inauguració de l’exposició ‘l’Amor als Infants’. El 14 de desembre es va fer la presentació oficial d’aquest projecte a l’Aula Magna de l’edifici de la Nau de la Universitat de València. I es va publicar un conte i una unitat lúdic-didàctica sobre al tema de la Festa de la Infantesa, i unes xapes commemoratives. Sense oblidar totes les activitats de reciclatge i papiroflèxia per als grups escolars que han visitat l’exposició en desembre.
 
També ha hagut lloc per a la música en la Festa de la Infantesa, a finals de desembre, amb un concert matinal al Teatre Micalet on van intervindre els Xiquets Cantors Divisi i la Coral el Raconet del Micalet. Van posar veu a set cançons que s’havien interpretat en els actes de 1937, i també es llegiren set poemes que ja es va anunciar que es musicaran per a la propera edició de la Festa. I el 3 de gener va tindre lloc la cavalcada de les Tres Magues de Gener, cavalcada laica que es va plantejar com a complement a les festes d’hivern. 


 
next