Baldoví celebra que la Infanta seguisca en la banqueta: ‘És un bon dia per a la democràcia’

El diputat ha comentat davant Felip VI els últims casos de corrupció del PP valencià
29 gener 2016 01:00h
Joan Baldoví i Felipe VI.

Europa Press / Madrid.

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha celebrat aquest divendres la decisió judicial de mantenir la Infanta Cristina en la banqueta en rebutjar que se li aplique la coneguda com a 'doctrina Botín'. "Hui és un bon dia per a la democràcia", ha proclamat.

Així ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior a l'audiència que ha mantingut amb el Rei dins de la segona ronda de contactes que ha iniciat Felip VI per a designar un candidat a la Presidència del Govern, una trobada en la qual, segons ha revelat Baldoví, no han parlat de l'assumpte relatiu a la Infanta.

"Jo, per elegància, no havia de preguntar per segons quines coses", ha dit el diputat valencià, qui, no obstant açò, sí ha comentat davant el monarca els últims casos de corrupció que han aparegut a València i que afecten el PP.

S'ha donat "un exemple"

Malgrat no haver parlat amb el Rei sobre la causa contra la seua germana i el seu cunyat, Baldoví sí opina que "hui és bon dia per a la democràcia i per a la justícia" perquè s'ha donat "un exemple" que, al seu judici, els ciutadans tenien "ganes de veure". "La 'doctrina Botín' és una vergonya", ha dit.

Preguntat sobre si creu que la Infanta hauria de renunciar als drets dinàstics, Baldoví ha respost afirmativament. "Nosaltres no som precisament monàrquics, però entenem que igual que els polítics han d'assumir les seues responsabilitats, entenc que tota persones que tinga certa rellevància o cert estatus ha d'assumir-les també", ha indicat.

 
next