Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat dóna llum verda a la implantació de la FP dual al País Valencià
EFE / València

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, María José Català, ha declarat que la Generalitat Valenciana “ha aconseguit arribar a un consens amb els agents socials per a elaborar la nova normativa que regularà la implantació de la FP dual al País Valencià”.

En un comunicat, la Conselleria ha indicat que en els últims dos mesos s’ha treballat intensament al costat dels sindicats, la patronal, el consell de Cambres de comerç i una representació de centres educatius, en el Decret que regularà el funcionament d’aquest nou sistema de formació.

Segons Catalá, “la Comissió permanent del Consell Valencià de Formació Professional ha donat llum verda a aquesta normativa, aprovada per tots i açò implica que la FP funcionarà des de l’acord i com un projecte comú de tots”.

El Consell Valencià de la FP és l’òrgan superior consultiu, de participació institucional, coordinació i assessorament del Govern Valencià en tot el relacionat amb la FP i és la seua competència elaborar i proposar el Pla Valencià de Formació Professional.

El nou decret contempla, entre d’altres premisses, l’autonomia dels centres, que hauran de preparar un projecte propi per a implantar la FP dual i la creació de la figura d’un tutor al centre educatiu i d’un instructor a l’empresa.

A més, estableix el percentatge de dualitat que, segons fonts de la Conselleria, ‘serà significativament superior al model actual’ i es decidirà en funció de les característiques de cada cicle formatiu i de l’empresa participant.

Altres punts importants del decret són les diferents modalitats a través de les quals es va a realitzar la formació al centre de treball i els criteris de selecció de les empreses.

El País Valencià va ser una de les primeres autonomies a regular la FP Dual, es va fer per l’ordre del 20 de juliol de 2009, referent a la modalitat de formació en alternança.

“Aquest és el segon curs que s’imparteix a les nostres aules en col·laboració amb les empreses. Actualment, 13 centres docents han sol·licitat impartir ensenyaments de Formació Professional en Alternança”, ha assegurat la consellera.

>

Formació professional

Comparteix

Icona de pantalla completa