Sebastià: ‘Europa va dir que el SMI és indigne i la resposta del Govern ha estat pujar-lo 6,6€’

“Estem tornant als temps de l’esclavitud” amb 655€ mensuals per una jornada de 40 hores setmanals, segons l’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea
1 febrer 2016 01:00h
Jordi Sebastià.

RedactaVeu / València- Brussel·les.  

L’eurodiputat de Compromís- Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha preguntat a la Comissió Europea pel balanç que aquesta fa després d’un any de l’informe del Comitè Europeu de Drets Socials del Consell d’Europa, el qual concloïa que el salari mínim en l’estat espanyol per als treballadors del sector privat i per als contractats en la funció pública no garantia un nivell de vida digne.

Segons Sebastià, “l’informe del Comitè el deixa meridianament clar, no podem tenir un nivell de vida digne amb aquest salari mínim interprofessional (SMI), pel qual volem conèixer si la Comissió Europea creu que una pujada de 6,6€ mensuals és suficient per corregir aquesta deficiència”.

“Tornada als temps d’esclavitud”

“Estem convençuts que amb 655,20€ mensuals per una jornada de 40 hores setmanals estem tornant als temps de l’esclavitud. No podem parlar de recuperació econòmica amb salaris indignes, precaris i amb unes condicions de temporalitat i explotació que ens duen a temps històrics que pensàvem superats fa segles” ha emfatitzat l’eurodiputat de Compromís.

Sebastià ha finalitzat demanant “no enganyar més a la gent, uns per acció i altres per omissió. Els drets dels treballadors i treballadores són fonamentals per aconseguir una Europa forta, solidària i en la qual les desigualtats minven paulatinament, per tant no només s’han de seguir les recomanacions dels poders financers per efectuar les retallades a les quals ens han sotmès, també haurà que exigir a eixos mateixos poders mesures concretes, ja que amb  salaris d’aquest tipus, la gent no pot viure dignament, ja que les persones no arriben a fi de mes. Si el que es pretén és construir una UE amb una discriminació salarial d’uns estats respecte a altres tan gran, el projecte comú deixarà de ser viable per als que estem amb l’aigua al coll”. 


next