Diari La Veu del País Valencià
Inaugurades Cevisama (ceràmica) i Hàbitat (moble), dues fires de sectors en creixement
Europa press / València

Els sectors del Moble i la Ceràmica han presentat aquest dilluns en Fira València les principals novetats del disseny i l’avantguarda de tots dos sectors en la tercera edició de ‘Ens Veiem a València’, una cita que reunirà els certàmens Cevisama, Hàbitat, FIMMA i Maderàlia, a més d’un complet programa cultural i d’avantguarda tant en el recinte firal com en la ciutat de València.

Aquest dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat pel Delegat del Govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues; l’alcalde de València, Joan Ribó, així com altres autoritats municipals, han inaugurat les fires Cevisama (ceràmica, bany i cuina, i pedra natural) i Hàbitat (moble, il·luminació i decoració). Dimarts serà el torn de FIMMA i Maderàlia.

El sector de la ceràmica tindrà en Cevisama un aparador per mostrar les seues novetats en les 753 firmes que exposaran en una superfície que supera els 110.000 metres quadrats.

A més, els visitants podran gaudir del nou ‘Espai Cuina’, un saló que ha aconseguit reunir en la seua estrena 86 firmes expositores -65 de l’estat i 21 estrangeres-, entre les quals es troben marques referents com Boffi, Cosentino, Corian by DuPont, Frigicoll, TPB, Pi o Delta Cuines, entre moltes altres.

El president de Cevisama, Manuel Rubert, ha destacat la “il·lusió” amb la qual el sector afronta aquest certamen, així com ha ressaltat la major participació de firmes i expositors respecte a la passada edició. Al seu judici, aquest augment suposa que “el país s’està començant a moure amb ganes que açò comence a funcionar”, ha manifestat. Així mateix, ha destacat el creixement del 5 per cent de les exportacions del sector en general i del 8 per cent en el mercat estatal. A més, ha valorat el “lleuger” creixement dels llocs de treballs amb 150 empleats més en l’últim any.

“Bons nombres” del moble

Per la seua banda, el president de la ‘Federació Empresarial de la Fusta i Moble de la Comunitat Valenciana’ (Fevama), Vicente Folgado, ha destacat els “bons nombres” del sector en l’últim any, al mateix temps que ha incidit que en aquesta edició ha crescut “una miqueta” els pavellons de moble de disseny i modern.

Pel que fa al creixement de les vendes del sector moble, ha assegurat que ha augmentat entorn un 2 per cent, mentre que l’ocupació ho ha fet en “quasi un punt”. “Ja hem tocat fons i ara estem rebotant”, ha destacat.

També les exportacions del sector del moble al País Valencià estan creixent a un nivell “molt bo” i, en concret, ha xifrat en un 11 per cent l’augment de les exportacions el passat any. “En aquest moment el moble valencià és el segon en exportació a Espanya, després dels catalans”, ha assenyalat.

Amb aquestes xifres, el sector del moble es presenta en Hàbitat amb una àmplia selecció de firmes i marques d’alta decoració, il·luminació i mobiliari contemporani que conformaran un aparador de 212 firmes i marques en una superfície expositiva prevista de 23.000 metres quadrats.

‘Àrea D’

A més, el certamen oferirà la nova ‘Àrea D’, un espai de continguts i producte exclusiu que reunirà firmes i marques internacionals de disseny i avantguarda com Claesson Koivisto Runne, Kazuko Okamoto, David Chipperfield, Carlos Tíscar, Ximo Roca, Óscar Tusquets, Liévore Altherr Molina, José Antonio Gandia, Francesc Rifé, Marcel Wanders, Neri & Hu -dissenyadors de l’any per a Wallpaper- Yonoh o Piergiorgio Cazzaniga, entre molts altres més.

Els seus dissenys conviuran en l’ ‘Area D’ amb un altre senyal d’identitat d’Hàbitat com és el seu espai de joves creatius ‘Saló nude’, que reunirà una vintena de dissenyadors, estudis i escoles de disseny en la principal convocatòria d’aquest estil que se celebra en el nostre país.

Una altra de les accions destacades d’Hàbitat en aquesta edició serà l’exposició – per primera vegada a Europa- de les 48 obres seleccionades per la VIII Biennal Llatinoamericana CIDI d’Interiorisme, Dissenye & Paisatgisme, en una iniciativa que arriba de la mà d’ANIEME i la marca Moble d’Espanya en col·laboració amb el Consell Iberoamericà de Dissenyadors d’Interiors.

L’espai d’Hàbitat també acollirà l’exposició del creatiu Quico Torres amb material Krion i la mostra ‘Iterativa’, que commemora els 100 anys de l’ ‘Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises’.

Més d’un centenar d’esdeveniments i activitats

‘Ens veiem a València’ aglutina un programa d’activitats d’avantguarda que inclou exposicions, homenatges, ‘showrooms’, conferències, ponències, recorreguts arquitectònics per la ciutat i esdeveniments entre els quals destaquen la mostra ‘Art al Vent’ al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Entre les activitats destaca una nova edició de la mostra ‘Trans-fites’, que se celebra sota el lema ‘Harmonies’ i torna a exhibir els nous usos ceràmics. També s’han convocat els concursos de disseny ceràmic i de bany de Cevisama Lab i els prestigiosos guardons Alfa d’Or, que compleixen enguany 40 edicions, així com el cicle de ponències del Fòrum d’Arquitectura i Disseny, amb ponents de primer nivell en aquest camp: Joan Rojeski Studio, Francesc Rifé i l’estudi d’arquitectura O’Donnell+Toumey són els grans noms de la cita.

També se celebraran una sèrie de Taules Redones que abordaran temàtiques com les tendències del moble de cuina, nous materials i solucions constructives i un espai de tendències denominat ‘Espai Syntesis’ amb les principals novetats dels expositors de FIMMA – Maderàlia.

Així mateix, s’oferirà un Fòrum de Rehabilitació i Reforma d’Edificis o diversos ‘ showcooking’ que comptarà amb la participació de destacats ‘xefs’ com Martín Berasategui o el televisiu Pepe Rodríguez.

Comparteix

Icona de pantalla completa