Baldoví: ‘El repartiment d'assessors és discriminatori per al Grup Mixt’

El diputat de Compromís ha sol·licitat a la Mesa del Congrés augmentar el número d'assessors que correspon al Mixt “per adequar-ho a la mateixa ràtio que tenen altres grups parlamentaris”
1 febrer 2016 01:00h
Joan Baldoví.

RedactaVeu / València.

El diputat de Compromís, i portaveu del Grup Mixt, Joan Baldoví, ha sol·licitat a la Mesa del Congrés augmentar el número d'assessors que correspon al Mixt per adequar-ho a la mateixa ràtio que tenen altres grups parlamentaris. “Ens sorprèn que havent-se incrementat el número total d'assistents en la cambra, al Grup Mixt se'ns haja reduït la ràtio de diputats per assessor, mentre que altres grups, com el PP, malgrat haver perdut molts diputats, la Mesa els ha beneficiat”.

Repartiment ‘insuficient i discriminatori’

Baldoví ha catalogat l'actual repartiment d'assessors del Grup Mixt com a “insuficient i discriminatori per a un grup que representa dos milions de votants”. “Tots els diputats del Mixt intervenim cada setmana, ja que, al ser pocs, ens hem de repartir entre totes les comissions. Això provoca que el nivell de treball siga molt superior al de diputats de grups grans, on la majoria d'ells no deuen intervindre setmanalment”.
 

Escrit presentat per Compromís a la Mesa del Congrés.

A més d'això, Joan Baldoví ha sol·licitat a la Mesa del Congrés que tots els despatxos dels parlamentaris del Grup Mixt se situen en un àrea comuna per motius d'operativitat laboral.
 
En la seua opinió, “no té sentit que la Mesa haja decidit que els diputats de Compromís tinguem els despatxos al costat dels de Podemos, els de UPN i Foro Asturias al costat dels del grup popular, els de Nueva Canarias al costat del PSOE i la resta de parlamentari del Grup Mixt a altres llocs”.

“Si els 14 diputats formem part del Mixt, el normal, tal com ha sigut habitual en la Cambra, és que la zona de treball siga propera i no dividida en diferents edificis com succeeix en aquest moment”, ha exposat el diputat nacionalista.  

 
next