Diari La Veu del País Valencià
La reaparició de Marcos Benavent: ‘Tornaria a denunciar-ho’

EP / València.

L’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent ha reaparegut per a declarar davant la Guàrdia Civil en el marc de l”Operació Taula’, derivada del conegut com a ‘cas Imelsa’, i ha romàs en les instal·lacions de la caserna de Patraix durant aproximadament sis hores, en el que ha definit com una “col·laboració amb la Justícia”. Benavent ha advertit que seguirà col·laborant tant amb la Guàrdia Civil com amb la Justícia perquè “crec que és el correcte. Tornaria a denunciar-ho’”.

Aquesta ha sigut la primera aparició pública de l’exgerent d’Imelsa des del passat mes de maig, quan va declarar en el jutjat, moment en el qual va admetre davant els mitjans que era un “ionqui dels diners” i es va mostrar penedit de la seua actuació en l’empresa de la Diputació de València, etapa en la qual s’havia emportat “de tot”.

En aquesta ocasió, amb cabells i barba més llargs i blancs, una samarreta negra i camisa blanca oberta de tipus eivissenc.

Anit abandonava la caserna amb unes breus declaracions als mitjans en les quals va insistir que no pot revelar res del secret del sumari i que la seua intervenció va “en la línia de col·laborar amb la Guàrdia Civil”. Sobre si creu que el cas anirà a més, va destacar que això serà una cosa que decidiran les accions de la Justícia. “No sé què passarà, jo no predic el futur i passarà el que haja de passar. El temps ho dirà”, ha dit, i s’ha negat a respondre a les preguntes formulades sobre la possible relació de l’exalcaldessa de València Rita Barberá amb el cas.

De la mateixa manera, interrogat per les declaracions que va realitzar l’expresident de la Diputació de València Alfonso Rus, després de quedar en llibertat amb càrrecs en aquesta mateixa causa, (deia Rus que aquest era el ‘cas Benavent’), ha instat que li pregunten a l’exdirigent ‘popular’ perquè “ell sabrà per què diu això” i ha considerat que “les seues raons tindrà” per a donar aqueixa explicació. En aquesta línia, ha insistit que no entrarà a valorar ningú.

No obstant açò, preguntat per si hi ha material perquè augmenten les imputacions, ha dit que creu que sí perquè quan va començar el cas, ell ja imaginava que anava “per a llarg”. Respecte a si seria capaç de repetir el procés –en el qual va facilitar els enregistraments que van arrancar la causa–, ha reiterat que “per descomptat” i que no es penedeix de res”. “A tota la gent que ho puga fer li ho recomane”, ha manifestat, i ha afegit que “pot ser” que done més informació una vegada el jutge alce el secret del sumari.

Comparteix

Icona de pantalla completa