Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Res es movia en l’Ajuntament que no fóra autoritzat per Rita Barberá’

RedactaVeu / EP / València.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts, en relació a una possible responsabilitat de l’exalcaldessa de València i senadora, Rita Barberá, després de la investigació judicial que afecta el grup municipal de l’Ajuntament per blanqueig de capitals, que quan estan “tot el seu llegat i regidors investigats, lògicament hi ha una responsabilitat política evident”.

Puig, que s’ha pronunciat en aquests termes en una entrevista en ‘Espejo Público’ d’Antena 3, ha manifestat que “per descomptat” Barberá té una “responsabilitat política evident”, que ja tenia en el ‘cas Nóos’, i ha considerat que en aquest supòsit “assistim al suborn fotogràfic, qui es feia fotos amb Urdangarin era ella; qui va decidir les subvencions a Nóos o qui decidia el ‘modus operandi’ de l’Ajuntament en aquests anys, tot ho ha decidit la senyora Barberá”.

En aquest sentit, ha subratllat: “res es movia en l’Ajuntament que no fóra autoritzat per ella” i ha apuntat que en “un país democràtic, havia d’haver eixit a donar una roda de premsa, donar la cara i explicar”. En tot cas, creu “evident que ha d’assumir ja la responsabilitat política i el PP li ha d’exigir ja la renúncia com a senadora”.

Per a Puig, “hi ha hagut un partit dopat permanentment, hi ha hagut finançament il·legal, la tapadora per a robar molt era el mateix finançament il·legal i ara el que cal saber és el que ha passat, que retornen els diners els que n’han robat i que assumisquen les responsabilitats polítiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa