Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma per la Llengua arriba a la xifra de 10.000 socis
RedactaVeu / Barcelona

La Plataforma per la Llengua ha arribat als 10.000 socis i no s’amaguen de declarar la seua joia, “estem contents, molt contents de tenir ja 10.000 persones donant suport a la tasca de la nostra entitat”. Per a celebrar-ho, han obert una pàgina web per a omplir-la de missatges i fotografies de totes aquestes persones i d’altres que vulguen sumar-s’hi i expressar amb el lema: “Ho dius en català. Ho vius en català”.

“El català es diu i es viu a totes les esferes de la vida: en una taula ben parada o en un laboratori; a dalt de l’escenari o escrivint-la sobre paper; participant en les entitats culturals o dins d’una aula; comprant el que necessites o defensant-hi davant d’un jutge”. Així doncs, “d’una forma amena i simpàtica, volem que aquesta web sigui un altaveu d’allò que diàriament la Plataforma per la Llengua reivindica per a la normalització de l’ús del català”.

“Dóna la teva veu pel català!” és la campanya que hui han llançat i que durarà tot l’any per a celebrar que ha arribat a la xifra de 10.000 socis. L’objectiu de la campanya és “donar visibilitat a diverses situacions quotidianes i en diversos àmbits laborals i vitals on parlem i vivim en català. També pretén ser un altaveu per a reivindicar i defensar la nostra llengua en situacions de cada dia on es vulneren els drets d’ús del català”.

Igualment, afegeixen que “també volem que sigui un canal de denúncia i evidenciar situacions on es vulneren els drets en l’ús de la llengua catalana. Sovint aquests greuges no són tan evidents i molts catalans no en som plenament conscients. La campanya també tindrà un espai de participació popular obert a persones associades i públic en general. Se’ls convida a publicar fotografies i missatges a favor del català”.

>

A més a més, cada 15 dies comptaran amb una “veu coneguda” gravada en vídeo-càpsula que donarà el seu missatge de suport al català des del seu àmbit d’actuació. La primera serà la de Lluís Gavaldà, cantant d’Els Pets.

Així mateix, “perseguim que la campanya arribi arreu dels Països Catalans, implicant-hi veus conegudes i pròpies de la diversitat de territoris i on l’ONG del català ja actua en nuclis territorials: País Valencià, l’Alguer, Catalunya del Nord, Maresme, Vallès Occidental, Lleida,…”.

Les etiquetes que s’utilitzaran per a les xarxes socials, segons indica la PxLL seran #10000socis i #10000veus.

Més de 20 anys d’èxits

La Plataforma per la Llengua va néixer l’any 1993 a partir del Col·lectiu l’Esbarzer, un grup de joves de Gràcia que volien millorar la situació del català. 23 anys més tard, ara, l’entitat és tot un referent en la defensa de la llengua i, a través de les seues àrees de treball i els sis nuclis territorials actualment actius, incideix a denunciar situacions de greuge -com en l’etiquetatge, el cinema o la justícia-, proposa canvis en la legislació que ajuda a preservar el català de discriminacions i treballa per la cohesió social i l’arrelament de persones nouvingudes a través de l’apropament a l’ús del català com a llengua comuna.

Actualment, les àrees de treball de la Plataforma per la Llengua són: arrelament de persones nouvingudes i cohesió social; Cultura i audiovisual; Educació i universitats; Joc i lleure;Toponímia, Queixes i denúncies; Consum, empresa i administracions públiques i internacionals.

A banda dels socis i l’estructura de la mateixa entitat, la Plataforma per la Llengua mobilitza centenars de voluntaris que, de forma puntual o continuada, donen suport a la visibilitat i logística d’accions i actes de l’entitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa