Diari La Veu del País Valencià
Jorge Rodríguez reclama un pacte d’Estat contra la violència de gènere

RedactaVeu / València.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat aquest matí, a més d’un centenar de tècnics i regidors d’Igualtat, que la institució provincial dotarà amb 2 milions d’euros aquelles accions que es duguen a terme en els municipis per tal d’evitar la violència de gènere i promoure la igualtat.

Rodríguez ha asseverat que “fa falta un pacte d’Estat” perquè entre totes les institucions es puga dur a terme les mesures oportunes, ja que “estem veient la realitat que tenim i cal lluitar per canviar-la”.

El president de la Diputació ha manifestat que aquests programes no seran possibles si no hi ha recursos disponibles, però que tampoc cal duplicar-los, i per açò la col·laboració entre la Diputació i les altres Administracions serà fonamental.

Per la seua banda, la diputada de l’Àrea, Isabel García, ha informat que, en molts municipis, la situació de partida en temes d’igualtat i violència de gènere és precària. “Està tot per fer, però sóc optimista i tenim les dades per a executar les mesures necessàries i la sort que el president m’acompanya en aquesta aventura”, ha manifestat García.

Anàlisi d’Igualtat en els ajuntaments

L’Àrea d’Igualtat ha realitzat una enquesta amb el propòsit de conèixer com protegir les dones que no han denunciat, de fer palesa la necessitat de l’existència d’Oficines d’Atenció a les Víctimes del Delicte i de formació específica per part del poder judicial i de les forces i cossos de seguretat, així com per a analitzar quines són les competències que ha de cobrir l’Administració per a la correcta prevenció, detecció i actuació davant la violència de gènere.

Isabel García ha explicat que l’objectiu principal que ha d’impregnar totes les propostes de millora contemplades en el present informe és l’avanç cap a un model d’atenció personalitzada a les víctimes de violència de gènere que evite la seua revictimització i que incorpore plans concrets de recuperació social, emocional, personal i laboral de les dones afectades. D’ací ix el Pla Integral contra la Violència de Gènere, que arreplega el disseny d’un nou Mapa de Recursos i la creació de la figura “persona de referència” per a la sostenibilitat emocional de la víctima i el seu entorn familiar.

Comparteix

Icona de pantalla completa