Diari La Veu del País Valencià
El PPCV creu necessària una refundació i el canvi de nom del partit

RedactaVeu / EP / València.

La direcció del PPCV considera “urgent” convocar un congrés extraordinari per a impulsar un nou partit que trenque amb el passat amb la finalitat de tenir uns estatuts propis que li atorguen més autonomia i així poder conquistar de nou el centre dreta, segons fonts del partit.

Aquesta iniciativa, que no ha sigut traslladada encara a Gènova, compta amb el suport dels dirigents provincials de la formació i suposaria canviar el nom del partit per a marcar la diferència, “tallar de sobte” la situació actual i adaptar-se als nous temps que exigeixen els ciutadans a la política.

La direcció, que es mostra segura que el PP donarà suport a la iniciativa, -no li’n queda una altra perquè es necessiten mútuament, asseguren les mateixes fonts- ja ha assegurat que en cas contrari deixarà pas a altres afiliats ja que no estan disposats a seguir donant la cara en aquesta situació.

El Congrés hauria de convocar-se al més prompte possible encara que la política estatal marcada per l’absència d’un Govern després de les últimes eleccions no facilita el camí. No obstant açò, es barregen dates perquè no s’allargue la situació i apunten que la cita hauria de celebrar-se d’ací a tres mesos.

El partit, que en l’actualitat es regeix pels estatuts estatals, necessita una major flexibilitat en alguns aspectes com la celebració de primàries per a triar els candidats i un marc que permeta defensar els interessos de la comunitat amb més autonomia.

Així mateix creuen necessari abandonar l’estructura ‘vertical’ existent per a actuar amb major independència i aposten per llistes obertes així com insisteixen en les limitacions de mandats perquè hi haja renovació.

Aquesta proposta, que ja s’havia barrejat després de les últimes eleccions a causa del canvi que s’està produint en la política i en la percepció que tenen els ciutadans, cobra ara un major impuls després dels últims casos lligats a la corrupció com la ‘operació Taula’, derivada del cas Imelsa, la qual implica uns 50 regidors i assessors de l’Ajuntament de València en una investigació que apunta al blanqueig de diners.

Sobre la situació de Rita Barberá, membres de la direcció coincideixen en la necessitat que isca a donar explicacions i alguns es mostren partidaris que deixe l’acta de senadora per a descarregar la pressió existent tant en el partit com a nivell personal sobre ella.

Comparteix

Icona de pantalla completa