Diari La Veu del País Valencià
El CIBM Ciutat de València 2016 ja coneix les bandes de música participants
RedactaVeu / València

Ja ha conclòs el termini d’inscripció per a la 130a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2016, que se celebrarà al Palau de la Música del 21 al 24 de juliol, i per tant s’ha procedit al sorteig de participació i ordre d’actuació de les bandes inscrites. En aquesta edició participaran 21 bandes de música de les 31 que hi optaven; així trobem que 12 són valencianes, 4 són de la resta del territori estatal (Almeria, Ciudad Real, Conca i Madrid) i 5 més que provenen de Bèlgica, Japó, Portugal i Puerto Rico.

La regidora de Cultura, presidenta del Palau de la Música i del Comitè Organitzador del concurs, Glòria Tello, ha destacat que aquesta edició “combina el seu vessant internacional amb un marcat caràcter valencià que volem potenciar, ja que no podem oblidar que les nostres bandes de música constitueixen un poderós element vertebrador, pedagògic i musical a la nostra societat”. A més, ha anunciat que el precertamen, que tradicionalment es desenvolupava íntegrament al Mercat de Colom “s’obrirà a distintes localitzacions de la ciutat, perquè molts veïns descobrisquen i tinguen la possibilitat de gaudir de la música de bandes”.

Participants i ordre d’actuació

Secció tercera: Asociación Bade Música de Sorbas (Almería), Unió Musical Cultural d’Estivella (el Camp de Morvedre), Banda Sinfónica Avanzada de Caguas (Puerto Rico), Aomori Prefecture High School Band (Japó), Sociedad Musical “La Esperanza” de San Vicent del Raspeig (l’Alacantí) i Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís de València.

Secció segona: Societat Musical l’Aliança de Mutxamel (l’Alacantí), Banda de Música de Monçao (Portugal), Sociedad Musical Unión de Pescadores de València, Grupo recreativo e musical – Banda de Famaliçao (Portugal), Koninklijke Harmonie van Peer (Bélgica) i Unió Musical Realense de Real.

Secció primera: Sociedad Unión Musical Almoradí (el Baix Segura), Unió Musical de Muro – Muro d’Alcoi (el Comtat), Asociación Banda de Mica de Alcázar de San Juan (Ciudad Real), Asociación Musical Moteña de Mota del Cuervo (Cuenca) i Societat Musical l’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna (la Safor).

Secció d’Honor: Agrupació Musical Santa Cecilia de Castalla (l’Alcoià), Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet (l’Horta Oest), Banda Sinfónica la Lira de Pozuelo – Pozuelo de Alarcón (Madrid) i Agrupació Musical “Los Silos” de Burjassot (l’Horta Nord).

Ja s’ha fet entrega a les agrupacions participants de les partitures de les obres obligades (que figuren en les bases del certamen), i que poden ser consultades a la Fonoteca Municipal, al carrer Palau, 6.

Recordem que les obres triades foren per a la Secció Tercera, Imperator Carlomagno de Pere Sanz; per a la Secció Segona, Anem de Miguel Asins Arbó; per a la Secció Primera, Synkretismos de Jef Penders; i per a la Secció d’Honor, Poema Sanférmico de José Vicent Egea, totes elles, composicions originals per a banda de música.

Comparteix

Icona de pantalla completa