Les Corts debatran sobre els oferiments de feina a víctimes del metro

Compromís preguntarà al president valencià, Alberto Fabra, si era coneixedor de visites de membres del govern valencià i càrrecs del PP als familiars
15 abril 2013 01:00h
ACN / València

Els fets s'han conegut de manera oficial aquesta passada setmana al tercer capítol del documental 0 responsables, que ofereix testimonis dels familiars de les víctimes sobre algunes qüestions que consideren que no s'han resolt en la comissió parlamentària i en la investigació judicial. El grup Compromís ha informat que ha registrat una pregunta parlamentària sobre aquets fets per a la pròxima sessió de control al president Fabra.

Segons ha informat la coalició, el síndic del grup, Enric Morera, preguntarà al president de la Genertalitat Valenciana si és coneixedor de les visites als familiars de les víctimes de l'accident del metro del 3 Juliol de 2006 per part de membres del Consell i de representants del Partit Popular, així com de la finalitat d'aquestes.

La pregunta té el seu origen en la denúncia realitzada a través del documental 0 responsables de dos testimonis que expliquen que l'aleshores conseller d'agricultura i ara president de Les Corts Valencianes, Juan Cotino, va visitar-los i els va oferir un lloc de feina mentre els preguntava si s'anaven a personar en el procés judicial, segons explica al documental el marit d'una de les víctimes, Paco Manzanaro.

La reclamació de reobertura de la comissió d'investigació és, des que es va tancar la investigació, una exigència per part de l'Associació de Víctimes del metro de València. Els familiars protesten el dia 3 de cada mes des de l'any 2006 a la Plaça de la Mare de Déu de la ciutat per recordar les víctimes i per reclamar noves investigacions.

Aquest grup de familiars considera que va haver nombroses irregularitats en la comissió parlamentària i que no es varen aportar totes les dades. Tots els partits valencians de l'oposició també donen suport a la reobertura d'unes investigacions que únicament responsabilitzaren del descarrilament el conductor del comboi, mort a l'accident, per un excés de velocitat.

L'associació sosté, basant-se en diversos informes, que els sistemes de seguretat haurien d'haver frenat el comboi abans d'entrar a la corba on el tren va descarrilar.

Un informe fet públic, al qual ha tingut accés la coalició Compromís i que es va fer públic fa unes setmanes, posa de manifest que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana alertava mesos abans de l'accident de la necessitat d'adquisició de noves unitats. En aquest document, segons la formació, s'afirma que "els trens de la sèrie 3700 -40 unitats- que actualment presten servei a la línia 1 de Metro València, van començar a circular l'any 1986, sent el seu projecte i disseny de l'any 1983, per la qual cosa estan molt pròxims al final de la seua vida útil". Aquest tipus de comboi van ser els que va tenir l'accident de metro amb 43 morts i 47 ferits.

 

 
next