Fullana: 'El futur de la Diputació d’Alacant passa per la coordinació de les 4 forces de l’oposició'

El grup Compromís de la Diputació d'Alacant amb els portaveus de tots els partits de l'oposició s'ha concentrat pa les portes de la Corporació supramunicipal er expressar el rebuig al decret de presidència negant el debat sobre la trama de corrupció de CIEGSA, el mateix dia que dia que C’s trenca el seu pacte amb César Sánchez. En aquest enllaç podeu llegir el manifest llegit a les portes de la Diputació d'Alacant.
3 febrer 2016 01:00h
Manifest oposició Diputació Alacant
RedactaVeu / Alacant

Gerard Fullana, portaveu de Compromís, ha manifestat que “el futur de la Diputació d’Alacant passa per la coordinació de les quatre forces de l'oposició i que hui ens hem reunit a les portes de la institució per expressar el nostre rebuig a la negativa del president César Sánchez a tindre un debat sobre la corrupció de Ciegsa a la província d’Alacant”.

Quan ha acabat el plenari en què Ciudadanos ha trencat el pacte, que va permetre que el PP tinguera la presidència, tots els portaveus dels partits de l'oposició, Compromís, PSOE, Esquerra Unida i Ciudadanos s'han han llegit un manifest a les portes de la Diputació, per demostrar el seu rebuig al decret de César Sánchez, que ha impedit debatre una moció presentada per Compromís sobre els fets al voltant de la presumpta trama corrupta de Ciegsa. “Des de hui potenciarem encara més la cultura del diàleg entre les quatre forces intentant trobar punts d’acord que faça possible arribar a acords interessants per a la ciutadania”, ha considerat Fullana.

Compromís també s’ha posicionat al costat de Ciudadanos al prec presentat per Sepulcre contra el nomenament de dos diputats imputats en delictes que van des de la prevaricació i malversació a la desobediència del Tribunal Superior de Justícia. El rebuig del PP al prec ha significat el trencament del pacte amb Sepulcre.
 
Foto lectura manifest a la porta Diputació Alacant
Lectura del manifest a les portes de la Diputació d'Alacant.

Compromís insisteix en les irregularitats dels pressupostos

El diputat José Manuel Penalva ha lamentat també que el PP haja desestimat el recurs de Compromís contra uns pressupostos que inclouen un increment de les subvencions als partits, quantitat que passa de 108.000 euros a 518.000 i de la qual s’aprofitaran pràcticament en la seua totalitat el PP i el PSOE.

Compromís ha explicat que aquesta partida pressupostaria s'ha multiplicat per cinc respecte l'any anterior, fent que aquesta siga la que més augmenta de totes. A més aquest increment no està justificat a cap informe, fet que ha de complir-se per aprovar aquestes despeses a fons perdut. També s'al·lega des de la coalició que els comptes havien sigut presentats fora de temps deixant  l'oposició sense cap opció fiscalitzadora.

“A més del recurs, el que ha estat un despropòsit ha sigut quan no han admès les nostres al·legacions adduint que els partits polítics no podem al·legar. De vegades passen coses molt curioses en aquesta institució, on els criteris canvien segons interessa al PP: Si va ser el president el que ens va emplaçar a al·legar durant un ple com a possibilitat per exercir el nostre dret com oposició!”, ha protestat Penalva. 

Logo La veu
 

Descargas

next