Diari La Veu del País Valencià
Justícia investiga l’accés irregular al jutjat d’un dels investigats per blanqueig al PP

RedactaVeu / ACN / València.

La Direcció General de Justícia de la Generalitat Valenciana ha obert una investigació interna sobre l’accés a l’edifici que alberga els jutjats de València d’una de les persones citades a declarar al jutjat d’instrucció 18, Luis Salom, en el marc de l’anomenada ‘Operació Taula’.

Segons que ha informat la consellera de Justícia a través d’un comunicat, la investigació s’obri per determinar si un dels interrogats aquest dimecres, Luis Salom, va aconseguir accedir a l’edifici judicial de forma irregular, per una porta diferent de la principal. Al comunicat es remarca que la porta principal és la utilitzada per tots els ciutadans que acudeixen per qualsevol motiu, inclosa la seua citació judicial, “i sense que afecte per a això el motiu pel qual hagen estat convocats pel jutge corresponent”.

En aquest sentit, recorda una directriu dictada fa temps pel jutge degà de València, Pedro Viguer, assenyalant que aquesta ha de ser la porta d’entrada.

La D.G. investigarà si Salom i el seu advocat han pogut accedir a l’edifici a través del jutjat de guàrdia. Així mateix, recorda que el passat setembre, la Direcció General de Justícia va ordenar la clausura de l’accés que uneix aquestes dependències amb la resta de l’edifici per raons de seguretat.

La investigació oberta tracta de verificar si aquesta ha estat la via emprada per Salom i el seu lletrat per accedir a la Ciutat de la Justícia i, en cas positiu, què ha fallat perquè s’haja pogut produir aquest fet, als efectes de depurar les corresponents responsabilitats si les hi haguera.

Comparteix

Icona de pantalla completa