La Plataforma per la Llengua ja té el guanyador del Premi Martí Gasull i Roig

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà l’acte de lliurament del premi Gasull i Roig a partir de les 19.00h al CCCB
6 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / Barcelona

El proper 8 de febrer, Plataforma per la Llengua celebrarà l’acte de lliurament del III Premi Martí Gasull i Roig en una cerimònia que s’esdevindrà partir de les 19.00h a la Sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB, c/Montalegre,5. Barcelona).

L’actriu Georgina Latre serà l’encarregada de conduir la cerimònia que comptarà amb diversos parlaments i serà amenitzada amb l’actuació musical de Gemma Humet. Així mateix, diverses personalitats han confirmat la seua assistència a la cerimònia, on cal remarcar l’assistència del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Carles Puigdemont; de la Molt Honorable Presidenta del Parlament de Catalunya, Sra. Carme Forcadell; de l’Excel·lentíssima Presidenta de la Diputació de Barcelona, Sra. Mercè Conesa; del president de l’ANC, Sr. Jordi Sánchez; del president d’Òmnium Cultural, Sr. Jordi Cuixart, i altres autoritats polítiques i de la societat civil.

Podran, no obstant això, seguir tot l’esdeveniment a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #PremiMartíGasull.
Els finalistes

Prop de 5.000 persones han participat en el procés d'elecció del guanyador de la tercera edició del Premi Martí Gasull i Roig. Els supermercats Bonpreu-Esclat, el Grup Flaix i l'Associació de Treballadors Pakistanesos són els tres finalistes que opten a rebre aquest guardó per la seua tasca en la defensa i promoció de la llengua catalana.


El premi

El guanyador obtindrà un premi en metàl·lic de 3.000€ i un guardó creat especialment per l’orfebre i joier Joaquim Capdevila, reconegut internacionalment, ja que ha participat en les principals exposicions de joiera contemporània del segle XX a Europa, Amèrica, Austràlia i Japó. La seua obra està present en diferents museus d’Europa. Igualment, ha dissenyat altres distincions com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya o el guardó dels Premis Nacionals de Cultura.

En record de Martí Gasull i Roig

Martí Gasull i Roig (Barcelona, 2 d’abril de 1969 - Manāslu, Nepal, 23 de setembre de 2012) va morir al mont Manāslu a l’Himàlaia quan una allau va caure al campament base on descansava la seua expedició. La família i la Plataforma per la Llengua, entitat que ell va cofundar i impulsar, van rebre centenars de mostres de suport i de condol. De fet, diverses entitats i institucions van premiar a títol pòstum la trajectòria d’en Martí en l’àmbit de l’activisme lingüístic. L’octubre de 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. També va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona. Per a més informació sobre Martí Gasull i Roig podeu clicar ací.

El Premi Martí Gasull i Roig és possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona.


 
next