Diari La Veu del País Valencià
Alfonso Grau apunta que ‘si existiren irregularitats Barberá hauria de conèixer-les’
Europa press / Madrid

L’exvicealcalde de València, Alfonso Grau, ha afirmat aquest dijous que “mai de la vida” ha blanquejat diners, al mateix temps que ha assenyalat que, si es demostra que va haver-hi alguna irregularitat en l’Ajuntament i el grup municipal, l’exalcaldessa de la ciutat i actual senadora del PP, Rita Barberá, hauria de conèixer-la.

“Si es va demanar una quota extraordinària per ajudar a les despeses de campanya, què hi ha més natural que qui encapçala la llista siga el primer a posar-la?”, ha dit Grau irònicament en declaracions a Onda Cero, arreplegades per Europa Press, quan ha estat preguntat sobre el presumpte finançament irregular de la campanya del PP de València per a les eleccions autonòmiques i municipals del passat mes de maig.

Actualment s’està investigant judicialment si el PP valencià va oferir a diversos exregidors ‘populars’ lliurar diners al partit, diners que, presumptament, es retornarien amb posterioritat.

“Em costa molt de treball creure que no es puga conèixer una qüestió d’aquesta entitat si és que això va succeir”, ha manifestat preguntat sobre si Barberá estava al corrent d’aquestes activitats que, en teoria, es van dur a terme en el marc de la campanya electoral.

Això sí, Grau ha dit desconèixer qui els va fer aquest oferiment al·legant que abans que s’iniciara aquesta campanya electoral, al març de 2015 –després de ser processat pel Cas Nóos–, va abandonar el grup municipal i va dimitir del seu càrrec: “El que ha pogut ocórrer després ho ignore completament”, ha emfatitzat.

D’aportacions al blanqueig, “un abisme”

En qualsevol cas, veu “normal” que alguns companys del partit aporten diners, ja que, segons ha defensat, açò no constitueix cap delicte: “Jo no en vaig aportar mai, però si els altres ho van fer voluntàriament, em sembla molt bé”, ha recalcat, incidint que “d’ací al blanqueig hi ha un abisme” i destacant que en campanyes anteriors no es va demanar diners “a ningú”.

Encara que l’exvicealcalde valencià veu “increïble” que haja pogut realitzar-se qualsevol finançament irregular del PP de València, ha instat al fet que si es detecta alguna cosa “s’aclarisca” i, arran d’això, “que cadascú carregue amb la seua creu” i s’assumisquen responsabilitats. A més, Grau ha manifestat que si en algun moment ell ha comès alguna activitat irregular, ha sigut sense “consciència”.

En aquest sentit, ha assegurat que se sent “perplex” i que no entén “que haja pogut passar una cosa així”, al mateix temps que ha dit estar “dolgut” perquè no ha sentit “el suport” dels seus companys de partit des que el van imputar en el ‘Cas Nóos’.

Arantxa Martí és “íntegra”

D’altra banda, preguntat sobre les declaracions de l’exassessora del PP en l’Ajuntament de València, Arantxa Martí, qui ha dit que es va negar a donar 1.000 € perquè “era blanqueig clarament i un tema tèrbol”, Grau ha insistit que ella és una persona “íntegra, honorable i total”.

Martí ha declarat com a testimoni en el marc de ‘l’Operació Taula’, on va assegurar que va decidir no fer aquesta donació amb la qual, presumptament, el partit finançava la campanya electoral.

Comparteix

Icona de pantalla completa