El País Valencià clama contra la corrupció

Milers de ciutadans han participat en la protesta convocada per 75 entitats a València sota el lema ‘El poble valencià contra la corrupció, tolerància zero’. “Els valencians no són corruptes, sinó víctimes de l'espoli d'alguns polítics que han robat”

 • Imatge de la concentració.. Foto: L. Salvador
  Imatge de la concentració. © Foto: L. Salvador
 • Foto: T. Pascual
  © Foto: T. Pascual
 • Imatge d'una de les pancartes reivindicatives.
  Imatge d'una de les pancartes reivindicatives.

RedactaVeu / València.

El País Valencià clama contra la corrupció. Milers de ciutadans han participat aquesta vesprada en la protesta convocada per més de 75 entitats socials, sindicals, polítiques i ONGs a la plaça de l’Ajuntament de València sota el lema “el poble valencià contra la corrupció, tolerància zero”.“Els valencians no són corruptes, sinó víctimes de l'espoli” d'alguns polítics que “han robat i desviat fons que haurien d'haver-se destinat a Educació, Sanitat o Cooperació”, ha destacat el portaveu de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, Carles Xavier López, una de les entitats convocants.

El detonant: l'Operació Taula
 
Per la seua banda, la portaveu de la Confederació educativa Gonzalo Anaya, Eva Grimaltos, ha dit que el “detonant” d'aquesta concentració ha sigut 'l'Operació Taula', que s'ha desenvolupat en les últimes setmanes: “Seríem uns irresponsables si hui no estiguérem ací”, ha indicat Grimaltos, qui ha denunciat que “mentre uns s'omplien les butxaques, feien oïdes sordes” a les demandes i necessitats dels centres educatius. En aquest sentit, s'ha referit als sobrecostos en la construcció i remodelació de col•legis i instituts duts a terme per Ciegsa.
 
La concentració ha comptat amb el suport de més de 75 col•lectius -entre associacions, sindicats i partits polítics-. El manifest de la mateixa, que ja van difondre López i Grimaltos el dijous, exigeix a la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments que “es personen en els processos judicials, com a acusació, per a ser la veu dels valencians en aquests casos”. A més, reivindica que es revoque l’aforament i l'acta de senadora territorial a l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, i s'investigue si el presumpte “finançament il•legal del PP pot invalidar els resultats electorals”.
 

Pancartes reivindicatives. Foto: T. Pascual.
 
A la concentració han assistit nombroses persones amb pancartes en les quals podia llegir-se “Rita, pepera, corrupta trilera” i “Rita Barberá, vés-te’n ja”, i que han llançat proclames com “Rajoy, dimissió”.

Més de 30.000 morts esperant la Llei de Dependència
 
La portaveu de la Plataforma en defensa de l'aplicació de la Llei de Dependència, Beatriu Tudela, ha assenyalat que des d'aquest col•lectiu han assistit “avergonyits” a la situació d'aquest col•lectiu. “Més de 30.00 persones han mort esperant la Llei de Dependència, i mentrestant, els nostres diners se'ls han gastat en obres faraòniques. Ara que donen la cara i retornen els diners”, ha exigit.
 

Foto: EP. 
 
Aquesta setmana, en la presentació de la concentració, Carles Xavier López, de la Coordinadora d’ONGDs; i Eva Grimaltos, presidenta de la Confederació AMPAs, i Gonzalo Anaya, en representació dels col·lectius convocants, assenyalaren que “la societat valenciana haurà de pagar un cost molt alt durant vàries generacions per a tractar de revertir el dany social i econòmic que ha generat la corrupció sistemàtica que s’ha donat mitjançat la instrumentalització institucional d’una minoria de dirigents polítics que han pervertit i hegemonitzat la política de manera mafiosa, com una trama criminal organitzada, per tal de delinquir i poder finançar il·legalment el PP, saquejant els diners públics i aprofitant-se individualment”.
 
"Que tornen els diners que han robat"

A més, exigiexen “justícia i la depuració de tots els casos de corrupció al País Valencià perquè els polítics que han robat tornen tots els diners, siguen inhabilitats i tinguen les sancions penals corresponents, així com que s’investigue si el finançament il·legal del PP per si pot invalidar els resultats electorals”.
 

Foto: T, Pascual.
 
Per altra part, els convocants demanen que les institucions valencianes (Consell, Diputació i Ajuntament) es personen en els processos judicials, com a acusació, per ser la veu de les valencianes i valencians en aquests processos.
 

 
Els convocants consideren que l’aforament polític en casos de corrupció “no ha de ser la coartada per a no ser jutjats i condemnats com en el cas de Rita Barberá”. Per això, demanen a les Corts Valencianes que convoquen un Ple Extraordinari “per revocar el seu nomenament com a senadora territorial”. “Ni aquesta persona ni altres imputades o investigades poden continuar representant el nostre poble en cap institució”.

En aquest enllaç podeu llegir el Manifest de la protesta.
 

Foto: L. Salvador.
 


 

Comentaris

Cèlia Gandia
9.
No podem passar per alt aquest capítol de la història, i cal que la justícia actue amb celeritat, com ha de ser, per tal de que els responsables paguen pels delictes comesos. No obstant això, la reparació moral pel dany ocasionat l'hem de fer entre totes, i això suposa respectar allò públic que tots tenim dret a gaudir: espais, sanitat, escola, etc. allò que no té o no hauria de tenir propietaris que ho puguen malmetre, i per eixa i altres raons, cal que els nou governants i aquells que aspiren a ser-ho, siguen els primers en avançar cap a una societat més justa sense posar la ma dins l'olla, i sense afavorir candidatures de mediocres arribistes per ocupar llocs de responsabilitat. Si això no és possible dins el marc polític actual, caldrà que les ciutadanes prenguem la paraula i passem a l'acció, per tal de garantir una plena vida democràtica.
 • 5
 • 3
s s
8.
Es vergonyós, els mateixs polítics que deien que lo sentían molt, però no n'hi havia diners per a ong, ley de dependencia...etc. habien furtat, expoliats els diners del poble valencià, i sense que els tremolasen els mans.
El partit popular, al meu parer, cal que estga a l'oposició al Paìs Valencià, al menys en els propers vint anys, i sense dir res. Perquè han fet moltíssim dany. Està clar que no totes les afiliats al partit popular són corruptes, això és cert, però, la Comunitat Valenciana no es mereixia patir tant. I això que no es sap tota la corrupción que n'hi a als partits polítics, en general.
 • 0
 • 16
josep laplana
7.

l'aforament, que l'haurien de llevar, hauria de ser només per a la llibertat d'expressió, no per a delictes comuns.

 • 5
 • 0
Guillem
6.
https://www.youtube.com/watch?v=GLier8_nfY0


Lladres que entreu per Almansa
no sou lladres de saqueig,
que ens poseu la cova en casa
i des d'ella governeu.

Governeu de lladrocini
i rapinyeu governant;
sou fartons de vida llarga
que mai voleu acabar.

El nostre plat cada dia
ens el torneu a llevar;
l'aparteu amb elegància
com si no tinguérem fam.

I amb rabosera elegància
ens heu forçat a oblidar
que si sentim buit el ventre
és per manca de menjar.

No s'ensenya en les escoles
com va esclafar un país,
perquè d'aquella sembrada
continuen collint fruits.

Hi ha un licor en la resina
dels antics oliverars
que fa tendra la memòria
i aclareix la veritat.

Lladres que entreu per Almansa
no sou lladres de saqueig,
que ens poseu la cova en casa
i des d'ella governeu.
 • 16
 • 0
CARLES PAIS VALENCIA
5.

Estos tan d'ofrenar noves glories a Espanya i trioms per a les seues butxaques, no tenen que tornar un euro temps al temps i mira que n'han furtat. Ara que guanyeren les eleccions de fa poc més de mig any, no ho entenen en cap lloc del món!!

 • 16
 • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat