Diari La Veu del País Valencià
Riba-roja retira totes les plaques d’edificis públics amb el nom d’Alfonso Rus

RedactaVeu / Riba-roja de Túria.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria (el Camp de Túria) ha retirat aquest matí les plaques commemoratives dels edificis públics amb el nom de l’expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus Terol, per la seua implicació en l’‘Operació Taula’ en la qual està sent investigat per diversos delictes.

Aquesta actuació atén a la Providència d’Alcaldia signada per l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, en la qual argumenta “els representants polítics no solament estem obligats a respectar la llei sinó que a més hem de ser exemplars en les actituds durant l’exercici del nostre càrrec”. En aquest sentit, Raga assenyala, “ha quedat clar i acreditat que les conductes de l’expresident de la Diputació, Alfonso Rus Terol, no solament no són exemplars, sinó que ens avergonyeixen a tots els que ens dediquem a ser gestors de l’administració pública, així com a la resta de ciutadans”.

Concretament els operaris municipals han retirat les plaques instal·lades en els vestuaris i Camp de Futbol Artificial de la Reva, l’Estadi Municipal ‘Roberto Gil’, el Complex Esportiu La Mallà i els vestuaris i pistes de pádel del Poliesportiu Municipal.

El passat 26 de gener va ser detingut el que fóra president del PP en la demarcació de València i de la Diputació, Alfonso Rus, entre els anys 2007 i 2015, després d’una operació duta a terme pel jutjat d’Instrucció número 18 de València, la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada i la Guàrdia Civil.

En la denominada ‘Operació Taula’, l’expresident de la Diputació ha sigut acusat dels delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, suborn i blanqueig de capitals, trobant-se en aquests moments en llibertat provisional sota fiança de dos milions d’euros.

Malgrat que no existeix sentència ferma per corrupció i respectant la presumpció d’innocència, l’equip de govern ha considerat necessària la retirada immediata de les plaques commemoratives en què figure el nom d’Alfonso Rus Terol d’aquelles obres finançades amb fons públics i que ara estan sent objecte de la investigació judicial corresponent per a evitar cap al·lusió que danye i deteriore la imatge pública del consistori.

Comparteix

Icona de pantalla completa